Patrick Posthuma
Patrick Posthuma Ā©maartenheijenk.nl

Update | Swift'64 gaat nog een jaar door met Patrick Posthuma

Sport

SWIFTERBANT - Voetbalvereniging Swift'64 heeft het contract met hoofdtrainer trainer Patrick Posthuma met Ć©Ć©n jaar verlengd. Dat maakte voorzitter Jan Griekspoor vanmiddag bekend na afloop van de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen HTC.

Persbericht Swift'64:

,,Het bestuur van Swiftā€™64 meldt wederom met bijzonder veel plezier dat het contract met hoofdtrainer Patrick Posthuma voor het seizoen 2016 ā€“ 2017 wordt gecontinueerd met een optie voor seizoen 2017-2018. 

Vorig seizoen was de ontwikkeling binnen de selectie van Swiftā€™64 al goed zichtbaar, al kwam het in de eindfase net niet tot de nacompetitie. Dit seizoen is het evenwicht in het vlaggenschip van de club toegenomen. Het plezier en de motivatie bij spelers is zichtbaar voor iedereen die langs de lijn staat bij wedstrijden en trainingen. 

De organisatie van het team is hecht en gericht op samen winnen. Wie er scoort is (ondanks leuke lijstjes op internet) niet het belangrijkste. Er staat een team dat met veel inzet samen gaat voor mooi voetbal en resultaat. Daarmee worden in tegenstelling tot vorig jaar ook de matige wedstrijden gewonnen. De staf onder leiding van Posthuma heeft onmiskenbaar een belangrijke bijdrage aan die ontwikkeling gegeven.

Posthuma blijkt, zoals verwacht, goed aan te sluiten bij de clubcultuur en bij de meerjaren-ambitie van de club een stabiele derde-klasser te worden. In de eerste maanden van dit seizoen is er duidelijk meer voetbal, beleving en organisatie. Er is meer concurrentie voor de verschillende posities. En Posthuma weet dat, met het motto ā€˜Plezier, Passie en Prestatieā€™, en gesteund door een enthousiaste staf op bekwame wijze te gebruiken voor resultaten.

De verbindende rol die hij met zijn enthousiasme, humor en structurerende heeft naar de diverse geledingen van de club is het bestuur niet ontgaan. En het kon daarom na raadpleging van de TC besluiten de optie voor continuering van het contract te lichten en dus met Posthuma verder te gaan.Posthuma ging hier zonder enige aarzeling in mee.

Posthuma is een echte polderbewoner. Hij begon met voetbal als groentje bij sv Marknesse en heeft vanaf zijn 6e jaar tot zijn 18e alle eerste jeugdelftallen van asv Dronten doorlopen. In die tijd speelde hij testwedstrijden bij de KNVB en Ajax. 

In de senioren speelde hij tot zijn 26e jaar in het eerste elftal van asv Dronten en maakte in die periode de gloriejaren in de hoofdklasse (destijds het hoogste amateurniveau) mee. Als trainer/coach liep hij twee jaar stage bij BVO sc Heerenveen en werkte hij voor de Nederlandse Voetbalschool. 

Daarna ging hij aan de slag bij de jeugd van asv Dronten. Hij begon bij de D1 (twee jaar hoofdklasse) en vervolgens twee jaar de B1 (met een promotie naar de landelijke 3e divisie). Daarna coachte hij de A1 van asv Dronten op vierde divisie niveau.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden