BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Slechte tweede helft nekt BAS in Oosterwolde: “Net niet goed genoeg”

BIDDINGHUIZEN – De voetballers van derdeklasser BAS zijn zaterdag op bezoek bij VSCO '61 tegen een 1-0 nederlaag aangelopen. De Biddinghuizenaren lieten vooral in de eerste helft dikke kansen -waaronder een penalty- liggen, waardoor VSCO in de tweede helft kon toeslaan.

“We waren net niet goed genoeg om resultaat te halen”, concludeert BAS-trainer Bert van den Brink na afloop van het duel. De coach zag dat zijn ploeg in de eerste helft dikke kansen om zeep hielp. Christiaan Grin had twee prima mogelijkheden, Sven Geling had het koppend kunnen doen en captain Stefan Tolhoek mocht zelfs vanaf de penaltystip aanleggen. Zijn inzet ging echter ook mis.

Deksel op de neus
Een 0-0 ruststand, omdat ook het sterker spelende VSCO niet kon scoren. In de tweede helft viel er toch nog een goal. BAS zakte qua spelpeil ver terug en daardoor was het wachten op de openingstreffer van VSCO. Uiteindelijk duurde dat nog vrij lang, want een kwartier van tijd was het pas raak: 1-0. “Dat is zuur, want in de slotfase treft Mark Schaap nog de lat. Met een beetje geluk nemen we nog een punt mee”, weet Van den Brink.

Penalty kantelpunt
De oefenmeester noemt na afloop de gemiste strafschop van Tolhoek het kantelpunt. “De eerste twintig minuten hadden we het lastig, maar daarna herstelden we ons. Als we die penalty maken, dan wordt het makkelijker. Op zo’n moment moet VSCO het open gaan gooien en kunnen wij nog meer loeren op de omschakeling. Helaas ging de bal er niet in.”

Door de nederlaag bij VSCO kan de blik van BAS nog altijd niet naar boven. “Winnen we vandaag, dan gaan we meedoen. Nu haken we echt af, want we blijven onderin staan. Daar moeten we in de winterstop mee dealen”, sluit de Van den Brink af.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden