Adriaan Sparreboom
Adriaan Sparreboom ©maartenheijenk.nl

Bij de dames een mooi lijstje met toppers aan de start bij Kerstloop

Sport

DRONTEN - Zo'n 2250 atleten doen zaterdag in Dronten mee aan de Kerstloop. Vooral bij de dames is er een sterk deelnemersveld met toppers als Kim Dillen, Els Rens en Mariska Dute.

Om 13 uur worden de atleten weggeschoten uit het centrum van Dronten. Aan de start dit jaar geen Kenianen, maar atleten uit Marokko, Wit Rusland, België, Duitsland, Canada en zelfs Gambia. Daarnaast ook de Nederlandse subtop.

Bekenden bij de heren

Bij de heren wordt veel verwacht van Mossaab Hadout, een Marokkaanse toploper die in augustus de halve marathon nog liep in 1.01.38. Daarnaast komen weer de bekende heren Paul Zwama (oud marathonkampioen, red.), Joeri Wolf en Gert-Jan Liefers. Verder gaan Gayri Hawery uit Lelystad en Koen Henkes uit Zeewolde uitmaken wie de snelste Flevolander is.

Bij de mannen 40+ een oude bekende; 5-voudig winnaar Jeroen 'Mister Dronten' van Damme, hij hoopt onder de 1.10 te eindigen. In zijn klasse heeft hij concurrentie van Luc Krotwaar. Uit Almere komen Fransua Woldemariam en Thomas Naasz. Bij de 60+ staat in principe altijd Drikus Haalboom op het podium in het Almere College.

Topveld bij de dames

Een echt topveld bij de dames, dat is wat racedirector Adriaan Sparreboom dit jaar voor elkaar heeft weten te krijgen. Absolute kanshebber is Kim Dillen. Zij gaat proberen in Dronten haar pr te verbeteren. De tijd die nu hiervoor staat is 1.14.15. Speciaal voor haar wordt hierbij een haas ingezet, welke haar naar een goede tijd moet loodsen.

Andere goede atletes zijn Els Rens; de winnares van de marathon van Eindhoven, en Mariska Dute, die momenteel in grote vorm is. Regionaal is het interessant om te zien wat Flevo Delta lid Vanessa Gosselink gaat doen na haar goede tijd van 2.53 op de marathon van Eindhoven.

Ilse Pol staat voor het eerst sinds 2009 weer aan de start in Dronten. Zij won toen die witte, koude winterse editie. Tegenwoordig benadert zij de wedstrijden meer recreatief, maar een tijd van rond de 1.20 behoort zeker tot de mogelijkheden. Kortom een mooi deelnemersveld bij de 27e Leisure World Kerstloop.