Dirigent Chiel Naber van Charis Music.
Dirigent Chiel Naber van Charis Music. ©maartenheijenk.nl

Volkskerstzang was dit jaar ‘anders dan anders’

Cultuur

DRONTEN - De jaarlijkse Volkskerstzang in De Meerpaal had dit jaar een andere invulling dan gebruikelijk. Geen traditionele kerkkoren deze keer en geen harmonie of fanfare. Het programma viel uitstekend in de smaak. ,,Een bijzondere avond. Zelfs de ouderen vonden het mooi’’, is organisator Elma Everaers tevreden.

De werkgroep ‘Dronten Zingt’ had dit jaar gekozen voor de koren Living Colours en Charis Music, allebei uit Dronten. Het muzikale gedeelte werd verzorgd door een samengesteld ensemble van het de Meerpaal Academie.

450 bezoekers

Traditiegetrouw was de grote zaal van De Meerpaal goed gevuld met plusminus 450 bezoekers. Zij beleefden een avond in een heel andere sfeer dan de afgelopen jaren. Daar zorgde met name de uitgelatenheid van Charis Music voor. ,,We kregen na afloop veel lovende reacties, het was een mooie, geslaagde avond met hele mooie muziek’’, aldus mevrouw Everaers.

Het was de veertiende keer dat de Volkskerstzang werd gehouden. De werkgroep Dronten Zingt gaat nu aan de slag met de invulling van de jubileumeditie in 2016.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden