Merel Lans met haar pony Joey MK.
Merel Lans met haar pony Joey MK. Flevoruiters

Susan Schurer met haar paard dubbel foutloos in Hierden

Sport

HIERDEN - Voor Susan Schurer en haar paard PCD Daan wonnen dit weekeinde in Hierden een tweede prijs. In de klasse Z bleef deze combinatie dubbel foutloos en wonnen in een snelle tijd het rode lint.

Verslag Flevoruiters:

De zussen Susan en Esther Lammerts gingen zaterdag springen op het Kerstconcours van de ponyclub Voortwaarts in Kootwijkerbroek. Susan sprong met haar D-pony Tarzan in de klasse M twee foutloze ronden en won daar de eerste prijs mee. Ook met haar D-pony Kantje’s Lady won Susan een prijs. Susan en Lady bleven in de klasse M dubbel foutloos en wonnen de vierde prijs.

Esther en haar D-pony Zero waren in Kootwijkerbroek ook succesvol. In de klasse B reden zij een net basisparcours wat beloond werd met 77,5 punten voor stijl. Deze prestatie was goed voor de eerste prijs. In het tweede parcours bleef deze combinatie ook keurig foutloos en dit was goed voor de zevende plek. Met deze beide prestaties mochten Esther en Zero de finale met een verhoogde barrage rijden. Zij bleven dubbel foutloos en wonnen in deze finale de tweede prijs.

Hessel Hoekstra sprong in Kootwijkerbroek met zijn D-pony Red Bull in een foutloos parcours gevolgd door een foutloze barrage in de klasse Z naar de eerste prijs toe. Met zijn D-pony Easter King Bb bleef Hessel foutloos in de klasse ZZ en won de eerste prijs. Met deze pony mocht hij ook van start in de finale. In deze finale wonnen zij de tweede prijs.

Bij de Heuvelruiters in Wezep werd zaterdag de tweede selectie dressuur voor pony’s georganiseerd. Merel Lans en haar D-pony Joey MK reden in de klasse B een keurige proef. De verbazing was groot toen het protocol met de punten kwam. Met maar liefst 215 punten bleef Merel lang de eerst plek bezet houden maar uiteindelijk waren er nog twee combinatie met hogere punten. Deze prestatie van Merel en Joey werd met de derde prijs beloond.

Annick Maas en haar E-pony Antygo reden heel ontspannen een prachtige proef in de klasse B maar dat ze eerste zouden worden met 224 punten was een enorme verrassing!

Het jurycommentaar was ook erg leuk: "Geweldig gereden proef, combinatie met toekomst en ga zo door". Dat gaan ze zeker!
Voor Kim Schinkel en haar C-pony Fabiola was er in Wezep een derde prijs. Met 197 punten werden Kim en Fabiola eerste van de C-pony’s.

In Hierden werd zaterdag de tweede selectiewedstrijd springen voor paarden georganiseerd. Johan Hanse kwam met zijn paard Farola de ring in voor een parcours in de klasse B. Met een mooi foutloos rondje en 67 punten voor stijl kwamen zij tevreden de ring uit en mochten even later ook nog de vijfde prijs ophalen.

Corné van Zanten sprong zaterdag in Hierden met zijn paard Extra Vaillant in een dubbel foutloos gesprongen parcours naar de tweede prijs toe.

Zondag werd er bij de Zonnehoeve in Zeewolde dressuur gereden. Kelly van de Luijtgaarden kwam daar met haar paard Ella de ring in. In de klasse L1 won deze combinatie met tweemaal 195 punten tweemaal de tweede prijs.

Wedstrijd op zaterdag 19 december in Kootwijkerbroek

  • Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse M - 1ste prijs
  • Susan Lammerts - D-pony Kantje’s Lady - springen klasse M - 4de prijs
  • Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse B - 1ste prijs - finale 2de prijs
  • Hessel Hoekstra - D-pony Red Bull - springen klasse Z - 1ste prijs
  • Hessel Hoekstra - D-pony Easter King Bb - springen klasse ZZ - 2de prijs - finale 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 19 december in Wezep

  • Annick Maas - E-pony Antygo - dressuur klasse B - 1ste prijs
  • Merel Lans - D-pony Joey MK - dressuur klasse B - 3de prijs
  • Kim Schinkel - C-pony Fabiola - dressuur klasse B - 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 19 december in Wezep

  • Johan Hanse - paard Farola - springen klasse B - 5de prijs
  • Corné van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse M - 2de prijs
  • Susan Schurer - paard PCD Daan - springen klasse Z - 2de prijs

Wedstrijd op zondag 20 december in Zeewolde

  • Kelly van de Luijtgaarden - paard Ella - dressuur klasse L1 - 2de en 2de prijs