De meisjes A1 met hun gasttrainer.
De meisjes A1 met hun gasttrainer. Libero'99

Eredivisie-trainer Wilfried Groothuis geeft gasttraining bij Libero’99

Sport

DRONTEN - Wilfried Groothuis, hoofdtrainer en coach in de eredivisie, gaf maandagavond een gasttraining aan de meisjes A1 van volleybalvereniging Libero’99. ,,Een leuke verrassing voor dit ambitieuze team'', aldus Floor Groothuis, broer van en trainer bij de Libero’99.

Wilfried Groothuis coach van het damesteam Coolen-Alterno. Zij speelden afgelopen zaterdag nog voor de koppositie. Een training krijgen van deze toptrainer was een grote verrassing voor het jeugdteam van Libero’99.

De meiden werden door Groothuis al snel op hun gemak gesteld. ,,Hebben jullie ook een yell?’’ Diverse fijne kneepjes van het volleybal en verschillende technieken kwamen voorbij. ,,Het was hard werken, maar wel ontspannen, met een enorme glimlach op de gezichten van de meiden en een zeer enthousiaste Groothuis’’, aldus de vereniging.

Promotie

In de competitie is het A1-team als tweede geëindigd en daardoor promoveren ze bijna zeker naar de eerste klasse. Het bestuur van Libero’99 is blij met de inzet van trainer Felix Lopez. Hij is voormalig coach van het WK beachteam van El Salvador en heeft zijn sporen in het volleybal ruim verdiend.

Bij de volleybalvereniging is de kerstvakantie inmiddels begonnen. Wel wil de club de inwoners van Dronten nog kennis laten maken met het volleybal tijdens het traditionele Oliebollentoernooi op maandagavond 28 december in ’t Dok.