Kinderworld in Dronten.
Kinderworld in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Twintig werknemers Kinderworld krijgen ontslag na faillissement

Algemeen

DRONTEN - De kans op een doorstart van Kinderworld in Dronten is verkeken. Curator Bas van Dijen heeft vandaag besloten dat de deur op 31 december definitief dicht gaat. De 18 tot 20 werknemers van de vestigingen in Dronten en Emmeloord hebben ontslag aangezegd gekregen.

De vestigingen in Dronten en Emmeloord van Kinderworld uit Almere zijn deze week failliet verklaard. De vestigingen in Almere en Lelystad blijven open. De kinderopvang in Dronten is gevestigd bij de ijsbaan van Leisure World.

Over de oorzaak van het faillissement doet Van Dijen geen uitspraak: ,,Dat ben ik nog aan het onderzoeken. Maar er zijn in den lande meer kinderdagverblijven die het moeilijk hebben en die zijn omgevallen.’’

Veel opzeggingen

De curator hoopte op een doorstart en wilde daar de maand januari voor uittrekken. De afgelopen dagen kreeg de kinderopvang echter veel opzeggingen en daardoor zijn volgens Van Dijen alle geïnteresseerde partijen afgehaakt. Vanmiddag om 12 uur heeft hij de knoop doorgehakt en besloten dat Kinderworld eind dit jaar dicht gaat.