Politie
Politie ©maartenheijenk.nl

Drie dodelijke verkeersongevallen in gemeente Dronten in 2015

112

DRONTEN - Er hebben zich in het jaar 2015 in de gemeente Dronten drie verkeersongevallen voorgedaan met dodelijke afloop. De slachtoffers waren in alle gevallen bestuurders van tweewielers. Volgens een overzicht van Omroep Flevoland waren er in de hele provincie negen dodelijke verkeersongevallen.

In maart verongelukte er op de kruising van de Swifterweg en de Zeebiesweg een motorrijder. Op een mistige ochtend reed er een tractor de Swifterweg op. De motor kwam onder de tractor en de bestuurder overleed ter plekke. Het was een 41-jarige politieman uit Lelystad.

In juli overleed een motorrijder, nadat hij op de Elburgerweg in Dronten onderuit was gegaan en in een greppel terecht was gekomen.

In oktober vond er op kruising van de Roodbeenweg met de Dronterweg een aanrijding plaats tussen een tractor en een fietser. Het slachtoffer was een 64-jarige vrouw uit Dronten.

Lelystad

Behalve de drie gevallen in de gemeente Dronten waren er in de onmiddellijke omgeving ook twee ongelukken met dodelijke afloop. In juli overleed een 59-jarige inwoner uit Swifterbant op de Bijlweg bij Lelystad. De voetganger was aangereden door een bestelbus.

Op de Dronterweg, eveneens in de gemeente Lelystad, kwam in november een 63-jarige man uit Lelystad om het leven, toen hij op de kruising met de Larserringweg met zijn personenauto in botsing kwam met een vrachtwagen.