Esther Lammerts met haar pony Zero.
Esther Lammerts met haar pony Zero. Flevoruiters

Tweede en derde prijzen voor Esther en Susan Lammerts in Genemuiden

Sport

GENEMUIDEN - Tijdens springwedstrijden voor pony's in Genemuiden wonnen de gezusters Esther en Susan Lammerts de afgelopen week diverse tweede en derde prijzen.

Verslag Flevoruiters:

Angelique van der Weele ging dinsdag 29 december dressuurrijden bij de Heuvelruiters in Wezep. Daar werd gestreden om de Turfhorstbokaal. Met haar B-pony Bandit reed Angelique twee super mooie proeven. Met 206 punten en 201 punten won zij in de klasse B tweemaal de eerste prijs.

Op woensdag 30 december de finale. Met 193 punten en 198 punten wonnen Angelique en Bandit in de finale de tweede prijs. Zij wonnen een dikke envelop met geld en een hele mooie deken. Super trots ging Angelique weer naar huist terug.

Zaterdag werd er door de ponyruiters gesprongen in Genemuiden. De Zwartewaterruiters organiseerden daar een springwedstrijd. Tereza Israel was zaterdag al vroeg op pad gegaan naar Genemuiden. Het eerste parcours was op stijl zonder barrage. Tereza en haar C-pony Hatricia’s Vera bleven foutloos en kregen 72 punten voor stijl. Helaas kregen zij twee strafpunten vanwege tijdsoverschrijding. Direct aansluitend sprongen Tereza en Vera een rondje progressief. Ook in dit parcours bleven zij foutloos en werden zevende.

Esther Lammerts sprong met haar D-pony Zero in de klasse B in het eerste parcours in een foutloze rit met 76 stijlpunten naar de derde prijs toe. In het tweede parcours bleven bij ook keurig foutloos en wonnen hier de tweede prijs. Haar zus Susan sprong met haar D-pony Kantje’s Lady ook twee foutloze parcoursen. In de klasse M wonnen zij in het eerste parcours de tweede prijs en in het tweede parcours de derde prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op 29 en 30 december in Wezep

  • Angelique van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs - finale: 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 2 januari in Genemuiden

  • Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse B - 3de en 2de prijs
  • Susan Lammerts - D-pony Kantje’s Lady - springen klasse M - 3de en 2de prijs