Voetballers ontwaken weer uit winterslaap: drie oefenduels, één in Spanje
Voetballers ontwaken weer uit winterslaap: drie oefenduels, één in Spanje brugmedia.nl

Voetballers ontwaken weer uit winterslaap: drie oefenduels, één in Spanje

Sport

DRONTEN - De voetballers in de gemeente Dronten ontwaken aankomende weekeinde weer uit hun winterslaap. Asv Dronten, BAS en Swift '64 spelen oefenwedstrijden, terwijl Reaal Dronten een trainingskamp belegt.

Net als Reaal Dronten zijn ook de voetballers van Swift op trainingskamp. De koploper in de vierde klasse C heeft haar kamp opgeslagen in Spanje, waar het verschillende trainingen afwerkt. Vrijdagavond speelt de ploeg van trainer Patrick Posthuma een oefenduel tegen de 'locals' van Alicante. Het is voor Swift de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.

Weerzien
Ook asv Dronten en BAS spelen zaterdag hun eerste wedstrijden van het nieuwe kalenderjaar. In Dronten is er eerst de traditionele Nieuwjaarsloop, waarna er om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen Harkemase Boys. De wedstrijd tegen de hoofdklasser is een weerzien met coach Jan Vlap, die eerder als trainer actief was in Dronten. Om 20.00 uur houdt asv Dronten ook nog de traditionele Nieuwjaarsreceptie.

OWIOS-uit
Derdeklasser BAS begint 2016 zaterdag met een uitwedstrijd bij OWIOS. Die ploeg komt uit in de tweede klasse en was vorig jaar nog een van de opponenten in de competitie. De wedstrijd in Oldebroek begint om 14.00 uur, zodat BAS op tijd terug is in Biddinghuizen. Om 17.00 uur begint daar de Nieuwjaarsreceptie.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden