ZZZ (archieffoto)

Wendy Kasteel gaat het hardst vooruit bij Zuiderzeezwemmers

WAPENVELD - De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar leverde voor de ‘minioren’ van de Zuiderzeezwemmers vijf eerste plaatsen op. Wendy Kasteel zorgde voor de grootste persoonlijke verbetering.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

,,De eerste wedstrijd voor de Zuiderzeezwemmers in 2016 was er weer één van prima niveau. We hebben het hier over het tweede deel van de MiniorenMeet, die deze keer werd georganiseerd in Wapenveld.

Ruim honderd kinderen van vijf verenigingen verschenen er aan de start. Het is een wedstrijd voor jonge en beginnende zwemmers, die hier in een gemoedelijke sfeer wedstrijd ervaring op kunnen doen. Voor een aantal zwemmers super spannend, toch werden er prachtige resultaten behaald. Wendy Kasteel leverde de grootste persoonlijke verbetering door haar 50m vlinderslag tijdens een prachtige race met 16 seconden te verbeteren naar 54.40.

In vijf programma’s tikte er een Zuiderzeezwemmer als eerste aan. De 25m schoolslag werd gewonnen door Lotte Venhuizen in een mooi pr van 27.23. Alice van Rijn zwom haar eerste echte wedstrijd, dit ging buiten gewoon goed, ze won namelijk de 50m schoolslag en de 50m rugslag in respectievelijk 55.43 en 55.11. Jesper Dinger zette de snelste tijd op de klok op de 50m schoolslag bij de jongens, hij deed dat in 53.02. Voor Didi Gest was er een mooie overwinning op de 100m vrijeslag in 1.21.19.

Op de 100m rug wist Didi Gest tweede te worden in 1.34.80, Idske Roest zwom zich hier naar een hele mooie tijd van 1.36.10 een pr van bijna 6 seconden en goed voor de derde plaats. Voor Lotte Venhuizen was er een tweede plaats op de 25m rugslag in een tijd van 26.57.

De snelste Zuiderzeezwemmers in de overige programma’s waren, op de 50m schoolslag Marith Tonkens in een pr van 57.17, op de 50m vlinder Suzanne Vesseur in een pr van 5 seconden en een tijd van 53.56 en Gijs Vesseur in een pr van 7 seconden waarmee hij aantikte als 4e in 59.54. Op de 50m rug Inge Pels, zij zette een mooie nieuwe tijd op de klok van 45.43 waarmee ze heel netjes 4e werd.

Bij de jongens zwom Tom Reurink op deze slag een pr van 52.87. De 50m rug zwom Marith Tonkens in 53.43 dit was goed voor een 5e plaats en Jesper Dinger zwom bij de jongens deze afstand in 1.00.68 waarmee hij 4e werd. Op de 100m rug tikte Yelena Brouwer in een tijd van 1.52.92 aan en bij de jongens Jesse Brouwer in 1.50.42 een prachtig pr.

Op de 100m vrij finishte Tom Reurink in 1.43.57 en zwom Ilse Tonkens als een van de jongsten in haar categorie naar een flink pr van 1.23.86, een verbetering van 11 seconden, dit was goed voor een vierde plaats.

De wedstrijd wordt altijd afgesloten met estafettes waarbij alle zwemmers worden ingezet, een enorm spektakel.''