Afbeelding
Anko van Leeuwen

ASVD/Solana komt goed uit de winterstop

Sport

ASVD/Solana is goed uit de korte winterstop gekomen! Nadat van de week bekend was geworden, dat ASVD/Solana is genomineerd voor de titel sportploeg van de gemeente Dronten, mochten de jongens hun eerste wedstrijd na de winterstop beginnen in de bekercompetitie.

Helaas was na twee verliespartijen het doek eigenlijk al gevallen, maar ZVO uit Ommen had een overwinning nodig om door te bekeren ten koste van SC genemuiden. Er stond dus zeker wat op het spel.

Opvallend was verder de terugkeer van Jeffrey van de Brakel, die na een kuitbeenbreuk lange tijd buiten spel had gestaan!

De jongens van ASVD/Solana waren zeer gemotiveerd en gingen voortvarend van start. Een snelle voorsprong was een feit, en die werd ook niet meer uit handen gegeven. De jongens speelden geconcentreerd, gaven weinig weg en ZVO uit Ommen deelde slechts speldenprikjes uit. ASVD/Solana liet de voorsprong gestaag groeien en door drie hattricks van Kevin, Remco en de teruggekeerde Jeffrey, plus nog een goal van Anko, wist Solana met 10-3 de eerste overwinning van 2016 binnen te slepen.

Helaas zit na de bekerwinst vorig seizoen, het bekeravontuur er voor dit jaar op, dus de ogen kunnen gericht op de competitie.

Volgende week maandag wordt deze hervat met een wedstrijd tegen Dynamo uit Lelystad in sporthallen 't Dok. Aanvang: 21:00 uur!