Jeffrey van den Brakel in betere tijden.
Jeffrey van den Brakel in betere tijden. ©maartenheijenk.nl

Van den Brakel is en blijft van Reaal: “Wij kunnen iets gaan betekenen”

Sport

DRONTEN – Voor Reaal Dronten-aanvaller Jeffrey van den Brakel was 2015 een voetbaljaar met twee gezichten. In het eerste deel van het jaar speelde hij met Reaal in de nacompetitie om promotie, maar in het tweede deel ging het faliekant mis. In een uitwedstrijd bij Wilsum brak hij zijn kuitbeen.

Reaal stond op bezoek bij Wilsum met 1-3 voor en Van den Brakel stond op het punt om 1-4 te maken. Hij omspeelde keeper, maar toen ging het mis. Hij klapte op de goalie en brak daarbij zijn kuitbeen. Het gevolg? Een voetballoze periode, waarin Reaal het in eerste instantie akelig moeilijk had. DeDrontenaar.nl spreekt met Van den Brakel over zijn blessure, maar ook over de toekomst.

Jeffrey, misschien wel de allerbelangrijkste vraag. Hoe gaat het met je?
“Het gaat hartstikke goed. Op 11 november ben ik begonnen met de revalidatie en deze week ga ik voor het eerst weer meetrainen. Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar het gaat goed. Hardlopen, sprinten, passen, eigenlijk lukt het allemaal wel weer.”

Wanneer denk je weer wedstrijden te kunnen spelen?
“Dat is lastig te zeggen. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop is tegen Wilsum, dus die sla ik nog maar even over. Mijn doel is om in de tweede wedstrijd weer wat minuten te gaan maken. Hoe lang dat gaat worden is afwachten. Maar dat is voor nu wel de doelstelling.”

Hoe lastig was het om de wedstrijden van de zijkant te moeten bekijken?
“Enorm frustrerend, haha. Na mijn blessure stonden we ineens op nul punten uit twee wedstrijden en dat hadden we niet verwacht. Doordat de groep telkens niet compleet was (red. blessures en schorsingen), werd het ook lastig om het om te draaien. Al met al viel het tegen en stonden we ineens redelijk onderaan.”

Maar de laatste wedstrijden voor de winterstop ging het al beter toch?
“Ja, we moeten doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen. Uiteindelijk hoop ik dat we nog mee kunnen doen om een periodetitel. Of dat een haalbaar doel is, moet blijken. We staan zeven punten achter op de nummer vier en die plaats geeft wellicht ook al recht op de nacompetitie. Ik denk dat het kan lukken.”

Blijf jij komend seizoen eigenlijk bij Reaal?
“Uhh, ja, ik blijf gewoon bij Reaal. Ik ken er veel jongens en heb het erg goed naar mijn zin. Als dit team bij elkaar blijft, dan ben ik er ook van overtuigd dat we iets kunnen gaan betekenen. Is het niet dit seizoen, dan wel volgend seizoen.”