Afbeelding
Wouter Foppen

Brand Oldebroekerweg was de grootste van 2015 in de gemeente Dronten

112

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - De brand in een schuur aan de Oldebroekerweg in Biddinghuizen was het afgelopen jaar de grootste van de gemeente Dronten. De brandweer constateert dat het aantal incidenten in 2015 ietwat is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor.

In de brandweerkazerne in Dronten werd vrijdag de jaarlijkse korpsavond van de brandweer in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant gehouden. Teamleider brandweerzorg Ben Ham keek terug op het jaar 2015.

Ham stipte een aantal bijzondere incidenten aan, zoals een middelbrand bij een kinderdagverblijf na blikseminslag in Dronten, twee middelbranden bij bedrijfspanden in Biddinghuizen en Dronten en een zeer grote brand in Biddinghuizen.

Oefenavonden

Verder keek Ben Ham terug op de vele oefenavonden. ,,We zijn enorm blij met de mogelijkheden om te kunnen oefenen bij bedrijven in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Vaak bedrijven waar onze brandweermensen zelf werkzaam zijn. Ook in 2016 hopen we dit te blijven voortzetten.’’

Ook keek de teamleider vooruit naar 2016, waarin ontwikkelingen op gebied van vakbekwaamheid centraal staan. ,,Er is in 2016 veel aandacht voor basisvaardigheden, opbouwend naar grotere en meer complexe oefeningen.’’