Terrassen op het Redeplein.
Terrassen op het Redeplein. Ā©maartenheijenk.nl

Wethouder houdt vast aan planning: Redeplein vanaf september op de schop

Gemeente

DRONTEN - Jaap Oosterveld (ChristenUnie) stelde gisteravond voor om niet al op 1 september te beginnen met de verbouwing van het Redeplein. Hij wilde de horeca-ondernemers met hun terrassen laten profiteren van de nazomer. Wethouder Dirk Minne Vis houdt echter vast aan de geplande datum.

,,Ik wil vĆ³Ć³r Koningsdag 2017 klaar zijn en die tijd hebben we nodig. Dat betekent dat we zo snel mogelijk na 1 september moeten beginnenā€™ā€™, reageerde wethouder Vis op de suggestie van de ChristenUnie.

Jaar vertraging

De diverse raadsfracties dachten heel verschillend over het jaar vertraging, dat is opgelopen doordat de gemeenteraad naast de enquĆŖte van DeDrontenaar.nl een eigen steekproef wilde houden. ,,Het had in april van vorig jaar al klaar kunnen zijn, zonde van de tijdā€™ā€™, vond Suzanne Stoop (PvdA).

Jaap Oosterveld vond het juist prettig dat het allemaal niet zo snel gaat. In zijn ogen zijn de gemeentelijke plannen ingehaald door de tijd. Zo wees hij op de komst van nieuwe horeca-ondernemers. Zonder dat de gemeente iets gedaan, is er al veel leven in de brouwerij ontstaan.

Compensatie

Mevrouw Stoop wilde van de wethouder weten of de ondernemers aan het plein compensatie krijgen voor de overlast, die zij ondervinden van de verbouw. Ze wees erop dat de bedrijven ook al reclamebelasting moeten gaan betalen aan de gemeente: ,,Hoe gaan wij die ondernemers tegemoet komen?ā€™ā€™

Het antwoord van Dirk Minne Vis was kort: ,,Daar hebben we normale spelregels voor.ā€™ā€™

De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden