Albert Eefting
Albert Eefting ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Swifterbant hoopt woensdag te schaatsen, Dronten en Biddinghuizen later

Sport

DRONTEN - Swifterbant is het meest optimistisch van de drie ijsclubs in de gemeente Dronten. Voorzitter Rudi Maerman zegt dat er "een kansje" is dat zijn baan op woensdag open gaat. Dronten en Biddinghuizen richten zich op het eind van de week.

,,Er ligt een laagje ijs en er heeft al iemand op gestaan’’, vertelt Rudi Maerman. Die persoon is er niet doorheen gezakt. ,,We hopen voor vannacht op strenge vorst. Als we een paar nachten 6 graden vorst hebben en overdag blijft het onder nul, dan gaat het hard. Als het maar niet gaat sneeuwen’’, aldus de voorzitter.

Biddinghuizen

Secretaris Erik Veldhuizen van IJsclub Biddinghuizen herinnert eraan dat de baan in zijn dorp beschut in het bos ligt en dat het water dieper is dan in Dronten en Swifterbant. Daardoor gaat Biddinghuizen doorgaans later open dan de buurdorpen.

Vanmiddag kende Biddinghuizen op plaatsen met stilstaand water een ijslaagje van 2,5 centimeter. ,,Aan de kanten is het echter nog niet overal dicht en pas vanaf 7 centimeter vinden we het veilig. Het moet dus nog wel een paar nachten doorvriezen. Wie weet lukt het deze week, we wachten af.’’

Dronten

In Dronten is de baan volgens ijsmeester Albert Eefting volledig bedekt met ijs. ,,Vanmorgen was het 3 centimeter en het moet 8,5 à 9 centimeter zijn. Hij ligt er heel mooi bij: net een spiegeltje. Dat komt doordat-ie is dichtgevroren met weinig wind. Jammer genoeg komt er nu wat bewolking aan.’’

,,De kans is best aanwezig dat het aan het eind van de week lukt’’, is Eefting hoopvol.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 12 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 13 uur geleden