Afbeelding

Inbrekers woning aan Kamille aangehouden in Lelystad

112

DRONTEN - Bij een inbraak in een woning aan de Kamille in Dronten werden dinsdag waardevolle goederen en een kluis buitgemaakt. Kort na de inbraak heeft de politie in Lelystad twee verdachten aangehouden waarbij de kluis en gestolen goederen werden aangetroffen.

,,De politie hield omstreeks 13.00 uur op de Wijngaard in Lelystad twee inzittenden van een auto staande, omdat het voertuig niet was verzekerd’’, meldt de politie, ,,Na onderzoek troffen agenten in de auto diverse goederen aan, waaronder een kluis, waarbij het vermoeden bestond dat deze van een woninginbraak afkomstig zouden zijn.’’

De verdachten stapten vervolgens uit de auto en renden weg in de richting van de Houtribweg. De politie startte een zoektocht en kon even later op de Langevelderslag een 25-jarige inwoner van Hoofddorp aanhouden. Ook de tweede verdachte, een 25-jarige inwoner van Haarlem, werd door de politie ingerekend. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Om 15.55 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Kamille. De bewoonster kwam thuis en trof in haar woning diverse sporen van inbraak en nam direct contact op met de politie. De kluis en waardevolle goederen die in de auto op de Wijngaard werden aangetroffen, bleken inderdaad afkomstig te zijn uit de woning van het slachtoffer.