De winnaars van vorig jaar in Dronten.
De winnaars van vorig jaar in Dronten.

Pokeraars strijden bij De Vide om de pokertitel van Michel Foo

Sport

DRONTEN - Grand-cafĆ© De Vide is op dinsdag 9 februari om 19 uur de locatie voor een voorronde van het open NK poker. Vorig jaar gebeurde dat in Dronten voor ā€™t eerst en toen was Michel Foo de winnaar. Verspreid over heel Nederland worden er 150 voorrondes gespeeld.

,,De Vide wordt omgetoverd tot een ware pokerroom met professionele pokertafels, chips en kaartenā€™ā€™, aldus organisator Mathijs Jonkers, ,,Daarnaast is er een toernooidirecteur die zorgt dat alles goed verloopt.ā€™ā€™

Kampioen van Dronten

De winnaar krijgt de officieuze titel ā€˜pokerkampioen van de gemeente Drontenā€™. Daarnaast hij of zij een beker beker en gaat de winnaar rechtstreeks naar de landelijke finale. Daarnaast gaat de beste 5% door naar de semifinale.

,,Het open NK is het grootste en leukste pokerkampioenschap van Nederland, waar elke pokerliefhebber aan mee kan doenā€™ā€™, vindt Jonkers, ,,De missie is om alle recreatieve pokeraars in Nederland de kans te geven om deel te nemen aan een professioneel en legaal georganiseerd pokerevenement.ā€™ā€™

5.000 pokeraars

Vorig jaar waren er over het hele land vijfduizend deelnemers. Dit jaar verwacht de organisatie het dubbele aantal. Er wordt tijdens het toernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer.

Informatie: www.onkpoker.nl.

Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 1 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 18 uur geleden
Ichthus College Dronten.
Persoonsgegevens oud-leerlingen Ichthus College liggen mogelijk op straat 18 uur geleden