Afbeelding

Swift ’64 en asv Dronten hervatten met toppers

Sport

SWIFTERBANT/DRONTEN - Swift ’64 en asv Dronten moeten zaterdag direct op voor twee toppers. Eerstgenoemde kan in de vierde klasse C concurrent Batavia ’90 definitief van zich af schudden, terwijl asv Dronten op bezoek gaat bij koploper Oranje Nassau.

Er zijn mindere duels om de competitie mee te hervatten. Voor Swift is het een uitgelezen mogelijkheid om een concurrent vaarwel te zeggen. De ploeg van trainer Patrick Posthuma staat samen met Olympia ’28 bovenaan in de vierde klasse C, terwijl nummer drie Batavia op vijf punten achterstand staat.

Complete selectie
Coach Posthuma kan in Lelystad beschikken over een zo goed als complete selectie, die in Spanje de basis legde voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Er werd in Alicante een oefenduel afgewerkt, waarin Swift met 1-1 gelijkspeelde. De topper tussen Batavia '90 en Swift '64 begint om 14.30 uur.

Asv Dronten mag niet verliezen
Voor asv Dronten is het zaterdag bij koploper Oranje Nassau in ieder geval een zaak om niet te verliezen. Mocht dat wel gebeuren, dan groeit het gat met de lijstaanvoerder namelijk tot acht punten. “En dat is wel heel veel”, liet trainer Raymon Schuurman eerder al weten. Het duel in Groningen begint zaterdag om 15.00 uur.

Ook pittig duel voor BAS
Ook BAS wacht zaterdag een pittige hervatting. De Biddinghuizense derdeklasser speelt op eigen terrein (14.30 uur) tegen de ongenaakbare koploper DSV ’61. Reaal Dronten begint 2016 met een thuiswedstrijd tegen Wilsum. Op Sportpark De Munten wordt er om 14.30 uur afgetrapt.


Voorbeschouwing van Reaal Dronten - vv Wilsum door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Als de weergoden meewerken is komende zaterdag de start van de tweede seizoenshelft op sportpark De Munten.
Gaat onze nieuwe stadionomroeper Tim Laske zaterdag zijn debuut maken? De rood zwarte duivels zijn er klaar voor!
Bij een algehele afgelasting speelt Reaal Dronten een oefenwedstrijd op het kunstgras in Tollebeek, maar vooralsnog richten wij ons op de competitiewedstrijd thuis tegen vv Wilsum.
Wij heten onze gasten uit het pittoreske IJsseldorpje Wilsum van harte welkom op sportpark De Munten.

Iedereen staat nog die knotsgekke en doldwaze wedstrijd in Wilsum helder voor de ogen waar Reaal Dronten in de slotfase een ruime 1-4 voorsprong verspeelde en uiteindelijk met 5-4 werd afgedroogd.
In deze wedstrijd brak onze spits Jeffrey vd Brakel zijn kuitbeen waarna het team volledig het spoor bijster raakte.
Inmiddels is Jeffrey vd Brakel weer op de weg terug en maakte hij vorige week in de oefenwedstrijd bij SP Teuge zijn eerste minuten.
Komende zaterdag komt Jeffrey vd Brakel thuis tegen vv Wilsum nog niet in actie, maar de verwachting is dat hij op zaterdag 30 Januari uit tegen CSV'28 weer zijn rentree zal gaan maken in de hoofdmacht.

Trainer Henk Posthuma kan verder ook nog geen beroep doen op middenvelder Ayrton Neijenhuis die in de winterstop tijdens een zaalvoetbalwedstrijd geblesseerd raakte aan zijn knie.
Alle overige spelers ogen fit en speelklaar voor de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft tegen vv Wilsum.
Vorig seizoen wist Reaal Dronten beide duels te winnen van vv Wilsum.
In Dronten werd het in een doelpuntrijke wedstrijd 4-3 terwijl er uit onderaan de IJsseldijk met 0-3 werd gewonnen.
De Reaalisten willen zich revancheren voor de smadelijke 5-4 nederlaag in de heenwedstrijd en een nieuwe frisse start maken in de tweede seizoenshelft.
De oefenwedstrijd tegen derdeklasser SP Teuge werd met 1-2 gewonnen en heeft het team veel zelfvertrouwen gegeven.
Daarnaast heeft het trainingskamp in Zuid Limburg het team goed gedaan.

Onderaan de IJsseldijk ging vv Wilsum in een oefenwedstrijd tegen derdeklasser vv Hattem keihard met een ruime 1-7 onderuit.
De Reaalisten staan met 17 punten uit 13 wedstrijden op een 8e plek in de vierde klasse C. De rood zwarte duivels wonnen vijf wedstrijden, speelden twee keer gelijk en er gingen zes wedstrijden verloren met een doelsaldo van 33 voor en 28 tegen.
Onze tegenstander vv Wilsum staat met 14 punten uit 13 wedstrijden op een 11e plek. De Oranjehemden wonnen vier keer, speelden twee keer gelijk en verloren zeven wedstrijden met een doelsaldo van 19 voor en 35 tegen.
De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop wist vv Wilsum heel knap met 3 - 2 van sv Zalk te winnen.

De voetbalclub vv Wilsum werd onderaan de IJsseldijk op 21 Juli 1937 in de clubkleuren Oranje Wit opgericht.
De club acteerde jarenlang in de Zwolse onderafdeling en schommelt sinds 1996 tot op heden tussen de derde en vierde klasse.
In 2013 promoveerde vv Wilsum via de nacompetitie naar de 3e klasse, maar ook deze derde poging mislukte want in 2014 keerde vv Wilsum weer terug naar de 4e klasse C.
De voetbalclub vv Wilsum speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Wijde Blik en heeft ongeveer 200 leden onderverdeeld in drie seniorenteams, vijf jeugdteams, een meidenteam en twee recreantenteams.

Als de weergoden meewerken is komende zaterdag de start van de tweede seizoenshelft.
De wedstrijd Reaal Dronten - vv Wilsum begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.
Bij een algehele afgelasting speelt Reaal Dronten een oefenwedstrijd uit tegen vv Tollebeek.

Hieronder alle voorspellingen voor de vierde klasse C:

Reaal Dronten - vv Wilsum tussen de nummers 8 en 11.
De Reaalisten willen zich revancheren voor de smadelijke 5-4 nederlaag eerder dit seizoen in Wilsum.
De rood zwarte duivels willen een nieuwe frisse start maken en proberen aansluiting met de subtop van de vierde klasse te krijgen. Een 1.

Batavia'90 Lelystad - Swift'64 tussen de nummers 3 en 2.
Een absolute topper tussen twee ambitieuze teams die het woord promotie hoog op hun verlanglijstje hebben staan.
Eerder dit seizoen wist Batavia'90 in Swifterbant met 2-3 te winnen en dit is tot nu toe de enigste nederlaag voor Swift'64.
De witte spoken belegden een trainingskamp in Spanje en speelden daar in een oefenwedstrijd met 1-1 gelijk tegen Alicante.
Afgelopen zaterdag won Swift'64 met 3-1 van derde klasser vv Hulshorst. De witte spoken liggen op koers en hebben de derde klasse in hun vizier. Een 2.

vv Kampen - Olympia'28 Hasselt tussen de nummers 7 en 1.
Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 4-1 overwinning voor de koploper uit Hasselt.
Vorige week boekte Olympia een verrassende 0-2 overwinning op de eersteklasser KHC Kampen. De groen witten zullen in de tweede seizoenshelft vol gas gaan geven.
De thuisploeg speelde een oefenwedstrijd in Veessen waar het met 0-3 van VEVO wist te winnen, maar zal tegen Olympia tekort gaan komen. Een 2.

HTC Zwolle - EDON Zwolle tussen de nummers 12 en 4.
Eerder dit seizoen wist EDON de thuiswedstrijd met 1-0 te winnen.
HTC won vorige week in een oefenwedstrijd met 1-0 van SVN, maar zal van goede huize moeten komen om EDON opzij te kunnen zetten.
Je weet maar nooit wat er in een stadsderby kan gebeuren, maar EDON zal er alles aandoen om aansluiting met de top te behouden. Een 3.

sv Zalk - vv Wijthmen tussen de nummers 6 en 14.
In het Zwolse Wijthmen werd het eerder een 2-5 overwinning voor Zalk.
De gele kanaries stellen tot nu toe teleur en gingen vorige week in oefenwedstrijd met 6-0 onderuit tegen IJVV.
De nummer zes zal er alles aandoen om de punten binnenshuis te houden. De rode lantaarndrager boekte vlak voor de winterstop tegen VSW zijn eerste overwinning, maar heeft het genoeg kwaliteit om Zalk in toom te houden? Een 1.

s'Heerenbroek - Zwolsche Boys tussen de nummers 10 en 5.
In Zwolle werd het eerder een 5-2 overwinning voor de Zwolsche Boys.
De Boys kunnen bij winst goede zaken doen en aansluiting met de subtop realiseren. Toch kan dit weleens een pittige wedstrijd voor de Zwolsche Boys worden.
De thuisploeg speelde vorige een nuttige oefenwedstrijd tegen derdeklasser 't-Harde waar het met slechts 5-4 onderuit ging.
Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

VSW Windesheim - CSV'28 Zwolle tussen de nummers 13 en 9.
Eerder dit seizoen won CSV'28 met 2-0 van VSW.
De Zwollenaren wonnen vorige een oefenwedstrijd met 2-1 van TONEGO en lijken klaar voor de tweede seizoenshelft. Een 2.

Wij wensen iedereen een spannende tweede seizoenshelft toe.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden