Leden van De Vrijbuiters zetten het veld uit.
Leden van De Vrijbuiters zetten het veld uit. Vrijbuiters

Straks ook honkballen op het softbalveld van De Vrijbuiters

Sport

DRONTEN - Het softbalveld van De Vrijbuiters aan de Educalaan gaat momenteel helemaal op de schop. Het veld wordt uitgebreid, omdat de vereniging volgend seizoen voor ’t eerst ook met een honkbalteam aan de competitie meedoet.

,,We hebben volgend seizoen een gemengd aspirantenteam met jongens en meisjes. Voor zo’n team bestaat er geen softbalcompetitie en dus hebben we ze ingeschreven als honkbalteam. Dat betekent echter ook dat het veld moet worden aangepast, want een honkbalveld heeft andere afmetingen’’, legt Ron Hoogeveen van De Vrijbuiters uit.

Gravel

De vereniging heeft gekeken naar de mogelijkheid om het hele ‘infield’ van gravel te maken: ,,Maar dat was financieel niet haalbaar.’’ In plaats daarvan worden nu de stroken tussen de honken van gravel gemaakt. Het veld wordt daarmee geschikt voor zowel honk- als softbal. ,,Als we gaan honkballen leggen we gewoon de honken wat verder weg’’, aldus Hoogeveen.

Het veld is uitgezet door leden van de vereniging, de rest van de werkzaamheden wordt uitgevoerd onder leiding van de gemeente. ,,Want het is een redelijk complex karwei’’, weet Ron Hoogeveen, ,,Het moet worden afgegraven, daarna moet er zand in, een laag lava en daar bovenop komt het gravel.’’ De verbouwing wordt betaald door de gemeente.

De Vrijbuiters

De Vrijbuiters zijn in 2014 een officiële vereniging geworden. ,,Hollandse gezelligheid in een Amerikaanse sport waarin we de drempel zo laag mogelijk willen houden, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen honkballen of softballen in Dronten’’, aldus de vereniging.

Tijdens de winter trainen de teams in de zaal om vanaf maart weer te kunnen beginnen met de trainingen en wedstrijden op het nieuwe veld.

Op dit moment zijn er 5 teams:

  1. Het beeballteam voor kinderen van 6 tot 11 jaar.
  2. Het aspiranten honkballteam voor jongens en meisjes van 10-15 jaar.
  3. Heren softbalteam.
  4. Mixed softbalteam.
  5. Softball recreantenteam
Urk
Wat is er dinsdag te doen? Alzheimer, Urk, Odd Fellows, Dorpsbelangen Swifterbant 1 uur geleden
Afbeelding
Rietweg acht weken in beide richtingen afgesloten 2 uur geleden
Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 23 uur geleden