Afbeelding

Geen (andere) stenen, maar activiteiten op het Redeplein

Gemeente

In 2006 werd het nieuwe winkelcentrum Suydersee met een mega-spectaculaire show op het Redeplein geopend. Eindelijk een plein was de algehele stemming. Wat is immers een stad / dorp zonder centraal ontmoetingspunt? De gemeente had kosten noch moeite gespaard om het plein ook architectonisch fraai aan te kleden en toch ruimte over te laten voor aantrekkelijke activiteiten. Dronten gaf toen al de ruimte. En uitgerekend die zwaar bevochten ruimte staat nu regelmatig ter discussie.

Plaats voor activiteiten en evenementen

Het Redeplein kan nu plaats bieden aan de Kermis, de Meerpaaldagen, de weekmarkt en andere markten, kofferbakverkopen, de taptoe, de 4 mei herdenking, klassieke auto’s, etc. Maar ondanks deze smaakvolle activiteiten mag er best wel meer te beleven zijn. Naar de mening van D66 mogen die activiteiten dan ook niet belemmerd worden door grootschalige aanpassingen aan het plein.

Dure ontwerpen

Burgemeester en wethouders presenteerden in februari 2015 plotseling een drietal ontwerpen van een heel beroemd architect, Khandekar, met heel fikse bedragen; deze varieerden van zeven ton tot twee miljoen! Dedrontenaar.nl hield een enquête; er bleek een zeker draagvlak voor wat straatmeubilair, groen en waterornamenten. De gemeenteraad was van mening dat een gerenommeerd bureau deze volksraadpleging nog een keer deskundig moest overdoen. De vraag of het gereserveerde geld in activiteiten in plaats van stenen moest worden geïnvesteerd ontbrak tot grote teleurstelling van D66. D66 vindt dat niet correct en ziet deze enquête als een sturend instrument van de coalitie. Het lijkt er wel op dat aan een vegetariër wordt gevraagd te kiezen tussen rundvlees en kip. Of in dit geval, tussen stenen en stenen. D66 is dan ook niet verrast over de conclusie dat een meerderheid van Dronten vindt dat er iets aan het plein moet veranderen.

D66 gelooft niet in andere stenen!

We willen een plein dat actief wordt gebruikt. De oplossing ligt dan niet in stenen, maar in aantrekkelijke publieksevenementen. Daarin kan de gemeente een ondersteunende rol innemen. D66 pleit voor het ondersteunen van aantrekkelijke activiteiten met financiële prikkels en als het kan met minder regelgeving. Geen geld dus naar stenen, maar naar activiteiten. D66 zal zich blijven verzetten tegen nutteloze investeringen. Donderdagavond 28 januari zal D66 daartoe een motie indienen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden