Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Zwols middagje voor vierdeklassers, belangrijke pot asv Dronten

Sport

DRONTEN - Na de afgelastingen van afgelopen week gaan de Drontense voetballers zaterdag opnieuw proberen de competitie te hervatten. De vierdeklassers Swift ’64 en Reaal Dronten reizen af naar Zwolle, terwijl asv Dronten het opneemt tegen directe concurrent d’ Olde Veste ’54.

Asv Dronten
Asv Dronten zag de topper tegen Oranje Nassau Groningen worden afgelast, maar speelt zaterdag een minstens zo belangrijk potje. De Drontenaren, die inmiddels al weer even kunnen beschikken over Koen Klaasse Bos, Jodi de Boer en Martijn Timmer, spelen thuis tegen d’ Olde Veste ’54. Daarmee treffen de nummers drie en vier elkaar, een heuse ‘zespuntenwedstrijd’. De ontmoeting in Dronten begint om 15.00 uur.

BAS
In de derde klasse B hervat BAS de competitie met een thuiswedstrijd tegen EFC ’58, de nummer vijf. De Biddinghuizenaren zagen vorige week aanvaller Stefan Timmerman uit de ziekenboeg kruipen en ook doelman Sander Westdijk is weer fit genoeg om te spelen. Mocht BAS nog mee willen doen om een plek in de middenmoot, dan moet het zien te winnen. Bij een eventuele winstpartij slinkt het gat naar EFC tot drie punten. Aanvang: 14.30 uur.

Swift ’64 en Reaal Dronten
In de vierde klasse C staat er voor Swift ’64 en Reaal Dronten een Zwols middagje op het programma. Eerstgenoemde gaat op bezoek bij nummer vier Edon (14.30 uur), dat eerder dit seizoen nog met liefst 9-1 over de knie werd gelegd. Trainer Patrick Posthuma kan in Zwolle beschikken over een zo goed als complete en fitte selectie.

Reaal Dronten treft zaterdagmiddag CSV ’28. De roodzwarten hopen in de tweede seizoenshelft aan te haken bij plaats vier en treffen in CSV dan een ploeg waar men van moet winnen. De Zwollenaren staan na de helft van de wedstrijden op een negende plaats, maar waren aan het begin van dit seizoen wel met 1-3 te sterk voor Reaal. Aan Dronter zijde maakt Jeffrey van den Brakel naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree, terwijl Ayrton Neijenhuis en Danny de Busser nog geblesseerd zijn. De aftrap is om 15.00 uur.


Voorbeschouwing CSV'28 Zwolle - Reaal Dronten door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Deze zaterdag gaan de Reaalisten aan de tweede seizoenshelft beginnen in de vierde klasse C.
De rood zwarte duivels gaan in de Zwolse wijk Stadshagen op bezoek bij angstgegner CSV'28.
De laatste twee uitwedstrijden gingen met 4-3 en 2-0 verloren op sportpark De Verbinding waardoor Reaal Dronten nog steeds geen punten bij CSV'28 wist te halen.
De Drontenaren hebben wat goed te maken want de thuiswedstrijd ging eerder dit seizoen verrassend en totaal onnodig met 1-3 verloren.
In deze wedstrijd had Reaal weliswaar het meeste balbezit, maar toonde CSV'28 zijn spierballen door in de counter medogenloos toe te slaan.
De doelpuntenmakers bij CSV'28 waren twee keer Tijani Reijnders en Oguzhan Mete terwijl tussendoor Ruben Geerts uit een strafschop wist tegen te scoren voor Reaal.

Deze 1-3 nederlaag tegen CSV'28 kwam destijds als een mokerslag aan en luidde een mindere periode in voor de Reaalisten.
Het team werd geteisterd door blessures en tegenslagen en bungelde lange tijd onderin.
Vanaf half oktober volgde het herstel waardoor Reaal Dronten weer punten ging pakken.
Met 17 punten uit 13 wedstrijden gingen de rood zwarte duivels met een 8e plek de winterstop in.
Er werden vijf wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen zes wedstrijden verloren met een doelsaldo van 33 voor en 28 tegen.
De Reaalisten belegden een trainingskamp in Zuid Limburg en speelden twee weken geleden een oefenwedstrijd bij derdeklasser SP Teuge. Deze oefenwedstrijd werd zeer verdienstelijk met 1-2 gewonnen.
Afgelopen dinsdagavond was er een grote trainingsopkomst en gaven 15 spelers acte de presence want de duivels hunkeren naar eerherstel.
Er werd fel en fanatiek getraind door de selectie want de Reaalisten willen proberen nog aansluiting met de subtop van de vierde klasse te krijgen.
Trainer Henk Posthuma kan komende zaterdag nog geen beroep doen de geblesseerde spelers Ayrton Neijenhuis & Danny de Busser terwijl verdediger Lesley Pankl afgelopen dinsdag ook nog ontbrak op de training.
Daartegenover staat de terugkeer van Reaal spits Jeffrey vd Brakel die vermoedelijk zaterdag weer zijn comeback in het eerste zal gaan maken.
Alle overige 15 spelers zijn fit en speelklaar voor het treffen met CSV'28.

Onze tegenstander CSV'28 staat momenteel op een 9e plek met 16 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van van 26 voor en 35 tegen.
Er werden vijf wedstrijden gewonnen, een keer gelijkgespeeld en er gingen zeven wedstrijden verloren.
Vlak voor de winterstop ging CSV'28 in de stadsderby bij EDON met 3-1 onderuit.
In de winterstop kwam CSV'28 twee keer in actie waarbij er met 2-1 en 2-0 van de derdeklassers Tonego & Blauw Wit'66 werd gewonnen.
In deze twee oefenwedstrijden maakte het team veel indruk en gaf het zijn visitekaartje af.
De topscorers bij CSV'28 zijn Gework Petrosjan en Tijani Reijnders met 14 en 5 doelpunten.
Inmiddels is ook het 15 jarige jeugdtalent Eliano Reijnders ( het broertje van Tijani ) aan de selectie toegevoegd.
Deze kleine lichtvoetige middenvelder oogt nog kwetsbaar en fragiel, maar heeft een uitmuntende techniek en is razendsnel in de omschakeling.
De Zwollenaren zijn aan een wisselvallig seizoen bezig met knappe overwinningen op Reaal, Zalk, Zwolsche Boys & Wilsum, maar gingen thuis ook met maar liefst 0-9 onderuit tegen Swift'64.
Hoofdtrainer van CSV'28 is de oudprofvoetballer Martin Reijnders die jarenlang voor PEC Zwolle en FC Zwolle uitkwam.
Deze oudprof is aan zijn derde seizoen bezig bij CSV'28 en was in het verleden actief bij PEC Zwolle, Dieze West, FC Uluspor & WHC Wezep.
Vorig seizoen eindigde CSV'28 op een vierde plek in de 4e klasse C.

De Christelijke Sport Vereniging CSV'28 werd op 7 Mei 1928 in de clubkleuren Oranje Wit met Blauwe kousen opgericht.
Tot aan 1990 was CSV'28 een stabiele derde klasser waarna stapsgewijs via de tweede klasse zelfs de eerste klasse werd bereikt.
In 2005 zakte CSV'28 weer terug richting de derde klasse en in 2013 volgde er zelfs degradatie naar de vierde klasse C.

In 2008 werd het fonkelnieuwe sportpark De Verbinding in Stadshagen in gebruik genomen en was de verhuizing naar Zwolle West een feit.
Op deze schitterende nieuwe sportpark heeft de club de beschikking over zeven voetbalvelden en een ultramoderne multifunctionele sportcomplex met vele kleedkamers en vergader en sponsorruimte's.
Het ledenaantal vloog meteen de lucht in en is van een kleine 500 leden inmiddels uitgegroeid naar een ruime 1000 leden.
Sportpark De Verbinding heeft een aantrekkingskracht met deze nieuwe stadswijk en heeft CSV'28 een enorme groeistuip en impuls gegeven.
Het mag duidelijk zijn dat CSV'28 een sleeping giant oftenwel een slapende reus is die ongetwijfeld ooit zal gaan ontwaken.

De wedstrijd CSV'28 - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 15:00 uur op sportpark De Verbinding in de Zwolse wijk Stadshagen.

Hieronder de voorspellingen voor de vierde klasse C:

CSV'28 Zwolle - Reaal Dronten tussen de nummers 9 en 8.
Een duel in de middenmoot met als inzet aansluiting te krijgen met de subtop. In Dronten gingen de duivels totaal onnodig met 1-3 onderuit.
In 2014 was CSV'28 met 4-3 en 2-0 te sterk voor Reaal Dronten.
De Reaalisten zullen supergemotiveerd naar Zwolle afreizen en kunnen weer een beroep doen op hun goaltjesdief Jeffrey vd Brakel.
Het is de hoogste tijd om revanche te nemen op CSV'28. Een 2.

Olympia'28 Hasselt - HTC Zwolle tussen de nummers 1 en 12.
De koploper won eerder met 0-5 bij HTC en heeft maar liefst 21 punten voorsprong op de nummer 12.
Vorige week won Olympia in een oefenwedstrijd met 3-0 van SVM Marknesse terwijl HTC in de competitie keihard met 0-4 onderuit ging tegen EDON. De koploper ligt op koers richting de derde klasse. Een 1.

EDON Zwolle - Swift'64 Swifterbant tussen de nummers 4 en 2.
In Swifterbant boekte Swift met een ruime 9-1 een monsterzege op EDON. Inmiddels zijn de Zwollenaren opgeklommen naar een 4e plek, maar heeft het nog steeds zeven punten achterstand op Swift'64.
Vorige week boekte EDON een eenvoudige 0-4 overwinning op HTC.
De witte spoken belegden een trainingskamp in Spanje en wonnen twee weken geleden een oefenwedstrijd met 3-1 van derdeklasser Hulshorst.
Het lijkt erop dat Swift'64 een serieuze gooi naar de titel gaat doen.
Een 2.

Zwolsche Boys - Batavia'90 Lelystad tussen de nummers 5 en 3.
In Lelystad werd het eerder een 4-2 overwinning voor Batavia'90.
De Lelystedeling leken in deze fase onoverwinnelijk en superieur te zijn, maar begonnen vanaf oktober slordig punten te morsen.
De thuisploeg sprokkelde zijn puntjes bijeen en staat met een 5e plek keurig in de subtop.
Batavia staat weliswaar op een voorsprong van zeven punten, maar thuis in Zwolle zijn de Zwolsche Boys moeilijk te kloppen.
De spits van Zwolsche Boys Yusuf Erdem staat al een poosje droog en hunkert naar doelpunten. Gaat de Zwolse doelpuntenmachine op gang komen? Batavia gaat een lastige middag krijgen in Zwolle. Een 1.

vv Wijthmen - 's-Heerenbroek tussen de nummers 14 en 10.
Eerder dit seizoen won 's-Heerenbroek zijn thuiswedstrijd met 1-0.
Inmiddels klimmen de rood witten langzaam uit het dal en speelde men vorige week knap met 2-2 gelijk bij Zalk.
De groen zwarten hebben maar liefst 10 punten voorsprong op vv Wijthmen, maar dit zegt natuurlijk niets. Een gelijkspel ligt voor de hand. Een 3.

vv Wilsum - VSW Windesheim tussen de nummers 11 en 13.
In Windesheim eindigde de eerste wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.
Toch heeft Wilsum maar liefst zeven punten voorsprong op VSW en de beste papieren om de winst in het IJsseldorp te houden. Een 1.

vv Kampen - sv Zalk tussen de nummers 7 en 6.
In Zalk wist vv Kampen iedereen te verbazen door met 3-4 te winnen.
De Kampenaren hebben een stugge en taaie ploeg en staan maar op twee punten achterstand op Zalk.
De geel zwarte kanaries uit Zalk stellen tot nu toe teleur en speelden vorige week met 2-2 gelijk tegen rode lantaarndrager vv Wijthmen.
Een gelijkspel ligt voor de hand, maar vv Kampen kan best opnieuw voor een stuntje gaan zorgen. Een 1.

Ik wens iedereen een spannende voetbalzaterdag toe.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden