Zwembad Overboord.
Zwembad Overboord. ©maartenheijenk.nl

Raad beslist rond de zomer over nieuwbouw zwembad Overboord

Sport

DRONTEN - De gemeenteraad krijgt “rond de zomer” een voorstel over de nieuwbouw van zwembad Overboord. Dat zei sportwethouder Ton van Amerongen gisteravond in antwoord op vragen van GroenLinks.

De gemeente heeft de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met de gebruikers en de exploitant van zwembad Overboord: de verenigingen en Optisport. De wethouder vertelde dat er inmiddels een klankbordgroep is opgericht.

Deze week heeft een bureau de voorlopige opdracht gekregen om een adviesrapport over de nieuwbouw uit te brengen. Als alles volgens de planning verloopt, wordt dit rapport in april aangeboden aan het college van B en W. Rond de zomer wordt het dan voorgelegd aan de gemeenteraad.

Een heel nieuw zwembad

De gemeenteraad heeft vorig jaar in principe gekozen voor de bouw van een heel nieuw zwembad. Die accommodatie moet een stuk kleiner worden dan het huidige Overboord, met twee in plaats van drie bassins. ,,Het nieuwe gebouw wordt compact en duurzaam gebouwd’’, schreef het college in haar voorstel. Daarbij werd gesproken over een “doelmatig zwembad waarin de minimale functies zijn opgenomen”.

Afhankelijk van waar het nieuwe zwembad wordt gesitueerd, is tijdens de werkzaamheden het huidige zwembad zo’n jaar gesloten, zo kondigden B en W aan.