Archief: Jeffrey van den Brakel in actie.

Reaal Dronten pakt in extremis toch het volle pond

DRONTEN – In de vierde klasse C heeft Reaal Dronten zaterdag in blessuretijd met 2-3 gewonnen van CSV ’28. In Zwolle leek het in de tweede helft toch nog mis te gaan, maar in extremis bracht comeback-kid Jeffrey van den Brakel zijn ploeg alsnog drie punten.

Het leek in alles een moeizame middag te worden. Reaal speelde een draak van een eerste helft, maar wist in die vijfenveertig minuten toch de schade te beperken. CSV’er Brian Lachenal opende de score, maar via Ruben Geerts werd het nog voor de rust weer 1-1. “We speelden een dramatische eerste helft. Alle ingrediënten waren aanwezig om er iets moois van te maken en dan dat... Schandalig”, zegt Reaal-trainer Henk Posthuma.

Verbetering in helft twee
Na de rust stond er plots een ander Reaal. CSV werd meer en meer teruggedrongen en mocht blij zijn dat het niet op een dikke achterstand kwam. “We speelden twintig á vijfentwintig minuten de pannen van het dak. We krijgen dotten van kansen, maar scoren niet. En dan komt CSV één keer voor ons doel en is het raak. Ja, dat doet wat met de ploeg”, vertelt Posthuma.

De 2-1 kwam van de schoen van CSV-captain Gework Petrosjan, waardoor Reaal werd lamgeslagen. Tot minuut 87, waarin opnieuw Geerts de gevierde man werd. Hij schoof de bal laag in het doel. “Dat had ik nog wel verwacht, de gelijkmaker. Maar wat er daarna allemaal is gebeurd, niet”, doelt Posthuma op de winnende goal van Jeffrey van den Brakel.

"Ik liet hem staan"
De spits keerde zaterdag terug van een vier maanden durende blessure en produceerde diep in blessuretijd de winnende goal. Een sprookje, jongensboek, geef het beestje een naam. “Hij bakte er eigenlijk niets van. Er werd ook gezegd, haal hem eruit, haal hem eruit. Maar ik liet hem staan, omdat hij altijd gevaarlijk kan worden. En dat gebeurde”, lacht de coach zijn tanden bloot.

De treffer van Van den Brakel betekende de winnende en daarmee startte Reaal 2016 met drie punten: 2-3. “Dit is zo leuk, een enorme opsteker”, zegt een dik tevreden Posthuma.

Verslag Klaas Huisman (Reaal Dronten):

De inhaalrace is begonnen voor Reaal Dronten, maar dit ging vanmiddag niet zonder slag of stoot bij CSV'28 in Zwolle.
In een ongekende thriller bewaarden de rood zwarte duivels het mooiste voor het allerlaatste moment en moest het team diep gaan om twee keer een achterstand weg te werken.
Een wedstrijdverslag over The Return off the Falling Angel en een narrow secret escape door het oog van de naald.

Vooraf tijdens de wedstrijdbespreking hield Trainer Henk Posthuma een emotioneel betoog waarbij de duivels de opdracht kregen om zakelijker en efficienter te gaan spelen.
Hij zette zijn kanttekeningen bij onze manier van spelen en smeekte de Reaal aanvallers om meer killersinstinct op de mat te brengen.
De Reaalisten begonnen deze wedstrijd in een vertrouwde opstelling met Machiel Werkman op doel en Nick Hoekman, Stefan Wermers, Remco Drenth & Will vd Zande in de verdediging.
Op het middenveld stonden met Marc Otten, Yanniqc Neijenhuis, Danny Mol & Ruben Geerts twee stevige blokken die voor de aanvoer richting de spitsen Niels Willems & Jeffrey vd Brakel moesten zorgen.
Met aanvaller Danny Mol op het middenveld en middenvelder Niels Willems als valse schaduwspits wilde onze trainer iets anders uitproberen.
Deze wedstrijd stond in het teken van de terugkeer van onze spits Jeffrey vd Brakel die na een scheenbeenbreuk vanmiddag weer zijn rentree mocht maken in de hoofdmacht van Reaal Dronten.

Helaas leek de wedstrijdbespreking van Trainer Henk Posthuma aan dovemansoren gericht, want het liep voor geen meter bij de Reaalisten.
In de eerste minuut werd Jeffrey vd Brakel in stelling gebracht, maar zijn schot zeilde over waarna het lang stil bleef op sportpark De Verbinding.
De gehele eerste helft vochten de Reaalisten tegen zichzelf en wilde het niet lukken met de rood zwarte duivels.
Na een gelijkopgaande beginfase nam de thuisploeg het initiatief over en grossierden de Reaalisten in veelvuldig balverlies en slechte passing.
De Drontenaren probeerden een tandje bij te zetten, maar konden niet de juiste openingen vinden.
Bij de thuisploeg probeerden de broertjes Eliano & Tijani Reijnders met snelle acties hun spitsen Gework Petrosjan & Levi El Atiaoui te vinden.
Met name de twee 15 jarige jeugdtalenten Eliano Reijnders & Jamiro Oortwijn waren een plaag voor de Reaal verdediging waar Stefan Wermers, Nick Hoekman en Will vd Zande alle zeilen moesten bijzetten.

Halverwege de eerste helft wist Reaal Dronten een paar plaagstootjes uit te delen en kwamen de eerste kansjes.
Een schot van Ruben Geerts ging naast en uit een snelle eentwee tussen Ruben Geerts en Niels Willems leverde de scrimmage niets op.
In de 29e minuut lieten Jeffrey vd Brakel en Danny Mol een vloeiende aanval zien waarbij Niels Willems werd gevonden, maar diens schot werd geblokt en tot corner verwerkt.
Nadat deze corner werd afgeslagen kwam CSV'28 er razendsnel uit en haperde de omschakeling bij Reaal Dronten.
Met een slim steekballetje wist CSV spits Gework Petrosjan iedereen op het verkeerde been te zetten en Brian Lachenal vrij voor het doel te zetten. Op subtiele wijze omspeelde Brian Lachenal Reaal doelman Machiel Werkman voor de 1-0 voorsprong voor CSV in de 30e minuut.
Plotseling was de geest uit de fles en waren de Reaalisten wakker geschrokken. Vlak voor rust kende het team een sterke fase en werd de thuisploeg teruggedrongen en de duimschroeven aangezet.
Er kwamen kansen voor Niels Willems en Danny Mol en in de 40e minuut kwamen de duivels langszij.
Uit een afgeslagen aanval stond daar Ruben Geerts om de rebound snoeihard hard op zijn pantoffel te nemen voor de 1-1 gelijkmaker in de 40e minuut. De Reaalisten leken nu door te drukken waarbij schoten van Niels Willems en Ruben Geerts met moeite tot corner werden verwerkt.
Ondanks dit offensief werd er niet gescoord en gingen beide teams met een 1-1 stand rusten.

In de rust wondt trainer Henk Posthuma er geen doekjes om en werd de vinger stevig op de zere plek gelegd.
HIj hekelde het lakse en gemakzuchtige spel van Reaal Dronten en maakte het team duidelijk om het voetbal simpel en eenvoudig te houden. Om hier te winnen moeten jullie terug naar de basisprincipes van het voetbal en meer strijd,inzet en passie tonen maakte de trainer zijn manschappen duidelijk.
Hij bracht middenvelder Kevin Dolman voor Yanniqc Neijenhuis in de ploeg en gaf het de opdracht mee met veel pressie naar voren toe alles te geven.
Nu niet meer zeiken, maar poetsen eindigde Henk Posthuma zijn emotionele betoog in een doodstille kleedkamer.

De Reaalisten kwamen als herboren uit de kleedkamer en lieten de thuisploeg alle hoeken van het veld zien.
Met vloeiende aanvalsgolven werd de verdediging van CSV'28 compleet ontrafeld, maar de afwerking liet te wensen over.
Meteen in de 46e minuut ging Niels Willems op avontuur, maar oog in oog met de Zwolse doelman kwam hij niet tot scoren.
Het initiatief lag nu bij Reaal Dronten en met een gigantisch veldoverwicht werden er mooie kansen gecreeerd, maar de aanvallers Jeffrey vd Brakel, Danny Mol en Niels Willems hadden hun vizier niet op scherp staan.
Het was om moedeloos en radeloos van te worden want de bal wilde er gewoonweg niet in.
Een kopbal van Jeffrey vd Brakel ging rakelings naast en een scrimmage voor het Zwolse doel ging er ook niet in.
Tot aan de 66e minuut was het eenrichtingsverkeer en hing er een Reaal doelpunt in de lucht, maar het wilde gewoonweg niet lukken.
In de 66e minuut kreeg Reaal Dronten de rekening gepresenteerd en kwam CSV'28 uit de enigste kans in de tweede helft op een 2-1 voorsprong. Een voorzet van Anel Zdionica werd niet weggewerkt waarna CSV topscorer Gework Petrosjan de bal op zijn pantoffel nam en snoeihard langs Machiel Werkman in de hoek deponeerde voor de 2-1 voorsprong voor CSV'28.
Deze tegenslag kwam als een mokerslag aan bij de duivels en het duel werd nu grimmiger en feller.

Trainer Henk Posthuma ergerde zich dood aan deze hopeloze kansenfestival en nam nu meteen maatregelen om het tij te keren.
Hij bracht nu met aanvaller Maarten Kempenaar voor verdediger Nick Hoekman een extra aanvaller in de ploeg en deed wat omzettingen.
Gaandeweg herpakte Reaal Dronten en zich weer en kwamen er weer kansen, maar tot tweemaal aan toe kwam Niels Willems niet tot scoren.
De supporters van Reaal Dronten bleven het team met loeiende sirene's aanmoedigen, maar langzaam ebte het geloof weg.
In de 86e minuut viel dan toch nog de dikverdiende 2-2 gelijkmaker toen Ruben Geerts met een verdwaalde afstandsschot via een CSV verdediger doel trof.
Deze 2-2 gelijkmaker van Ruben Geerts gaf het team een enorme boost om een tandje bij te zetten.

Onze teruggekeerde spits Jeffrey vd Brakel speelde een zeer ongelukkige wedstrijd en was nog zoekende naar zijn vorm en wedstrijdritme.
The Falling Angel bleef maar proberen om tot scoren te komen, maar het was om moedeloos van te worden.
Toen Jeffrey wegens buitenspel werd teruggefloten schoot hij uit ergernis de bal in de lucht wat hem een onnodige gele kaart opleverde.
De valse schaduwspits Niels Willems werkte zich een slag in de ronde, maar had ook zijn dag niet.
Er kwam nog wat blessuretijd bij en plotseling lanceerde de gouden schaar Niels Willems onze falling angel Jeffrey vd Brakel.
Op weergaloze en onnavolgbare wijze scoorde Jeffrey vd Brakel in de 94e minuut de verlossende en bevrijdende 2-3 voor Reaal Dronten.
Er volgde een enorme ontlading in het rood zwarte kamp want hier had niemand meer opgerekend.
Helaas was er nog even tumult toen Reaal Dronten verdediger Lesley Pankl een overtreding op een CSV speler maakte.
Een inmiddels gewisselde speler van CSV ergerde zich mateloos en liep het veld in om onze verdediger een klap uit te delen.
De goed fluitende scheidsrechter Dhr. Hamstra moest nu wel de rode kaart trekken en dit was het enigste smetje op deze wedstrijd.
De inhaalrace leek een vroegtijdige einde te krijgen, maar krijgt met deze 2-3 overwinning gelukkig toch nog een vervolg.
Man of the Match: Kingzise Power Ruben Geerts.

Volgende week spelen de Reaalisten een oefenwedstrijd bij sv Ens en deze wedstrijd begint daar om 14:30 uur.
Op zaterdag 13 Februari komt het lastige vv Kampen in Dronten op bezoek. Door een gele kaart is onze verdediger Lesley Pankl dan geschorst.

Hieronder volgen de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse C.