De locatie van de nieuwe rotonde bij de wegafsluiting van vorig jaar.
De locatie van de nieuwe rotonde bij de wegafsluiting van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

Provincie werkt zeven weken aan rotonde Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - De provincie gaat een rotonde bouwen op het kruispunt De Kolk/De Poort - Dronterringweg in Swifterbant. Dit gebeurt van maandag 14 maart tot en met zaterdag 30 april.

In deze periode is de Dronterringweg dicht voor al het verkeer vanaf kruising De Kolk/De Poort tot de rotonde Biddingweg. De provincie legt een by-pass aan bij kruising De Kolk/De Poort, zodat de verbinding tussen de Poort (vanuit en naar het dorp) en de A6 in stand blijft. Voor het doorgaande verkeer wordt een omleiding ingesteld via de Overijsselseweg en de A6.

Inloopavond

De provincie houdt op dinsdag 16 februari tussen 19 en 21 uur een inloopavond in kerkcentrum De Hoeksteen. Belangstellenden krijgen deze avond informatie.

Werkzaamheden

Behalve de aanleg van de rotonde wordt er ook asfalt vervangen op het gedeelte vanaf de rijbaansplitsing voor de Swifterringweg tot de nieuwe rotonde Biddingweg. De kruisingen Swifterringweg en Beverweg worden aangepast en er komt een doorsteek in de middenberm voor het verkeer dat vanaf het benzinestation komt.

Daarnaast wordt de asfaltverharding van het huidige fietspad tussen de Swifterringweg en De Poort vervangen door een betonverharding. Een nieuw betonnen fietspad wordt aangelegd tussen de Beverweg en de Kolk.

Vorig jaar wilde de provincie de duiker in de Elandtocht vervangen. Dat werk is toen uitgesteld en zou de komende periode worden meegenomen. De planning van dit werk is op dit moment echter nog niet bekend.

Vijf nachten dicht

Tijdens de werkzaamheden gaat een deel van de Dronterringweg vijf aaneengesloten nachten dicht tussen 19 en 6 uur). Het gaat om het deel tussen de rotonde Visvijverweg en kruispunt De Kolk/De Poort. De data hiervan zijn nog niet bekend.