Dick Zwart
Dick Zwart ©maartenheijenk.nl

Actiegroep Swifterbant wil hele woningbouwtraject opnieuw doen

Swifterbant

SWIFTERBANT - De actiegroep, die zich verzet tegen de gepresenteerde woningbouwplannen voor Swifterbant, is tevreden over de gesprekken met wethouder Peter van Bergen en de politieke partijen. ,,Wij hebben voorgesteld om het traject opnieuw te gaan doen’’, zegt woordvoerder Dick Zwart.

Het afgelopen najaar werden er plannen gepresenteerd voor woningbouw op de locaties Hazepad (tussen de Buitenhof en de Boslaan) en Volkstuinen (bij het Swifterbos). Een actiegroep ‘Red het Swifterbos’ wierp zich daarna op voor behoud van met name de volkstuinen en paardenstallen.

Goede gesprekken

Bijna vier maanden later blikt de actiegroep in een persbericht terug op de afgelopen periode: ,,Wij hebben goede gesprekken gehad met wethouder Van Bergen en de betrokken ambtenaren. Hierbij hebben wij onze zorgen kunnen uiten en onze aandachtspunten kunnen delen. Ook alle politieke partijen hebben tijd vrijgemaakt om ons verhaal aan te horen. Dit stelden wij zeer op prijs.’’

Dorpsbelangen en de gemeente hadden al eerder geconstateerd dat de plannen niet goed waren gecommuniceerd in het dorp. ,,De gemeente heeft samen met ons geconcludeerd dat het proces niet goed is verlopen’’, schrijft de actiegroep nu, ,,De betrokkenheid van dorpsbewoners werd ernstig gemist. Daarnaast was er een gebrek aan transparantie.’’

Zorgvuldig

De actiegroep vindt dat de bewoners betrokken moeten worden bij het maken van nieuwe plannen. ,,Op dit moment ligt verdere actie bij de gemeente. Wij vertrouwen erop dat zij bij de voortgang zorgvuldig en met oog voor het dorp handelen’’, aldus Dick Zwart.

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden