Afbeelding
Repair Café Biddinghuizen.

Inwoners Biddinghuizen kunnen artikelen laten repareren

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Mensen met kapotte huishoudelijke artikelen en deskundige vrijwilligers komen op zaterdag 20 februari weer bij elkaar in Het Koetshuis. Daar wordt die ochtend vanaf tien uur het maandelijkse Repair Café gehouden.

Het Repair Café in Biddinghuizen is in september van start gegaan. Er zijn in Nederland al meer dan 300 van dergelijke café’s.

Zonde

,,Het is niet alleen zonde om iets wat min of meer eenvoudig gerepareerd kan worden zo maar weg te doen, het is ook nog een belasting voor de aarde: groeiende afvalbergen en verspilling van grondstoffen en energie’’, aldus organisator Lieuwe de Jong, ,,Het is bovendien erg leuk om met elkaar beter te leren repareren.’’

,,Alles wat draagbaar is, met of zonder snoer, kan worden gebracht: kleine meubels en ander huisraad, speelgoed, lampen, keukenmachines, koffiezetapparaten, elektronica.’’ Bezoekers worden wel gevraagd om accessoires en gebruikshandleidingen mee te nemen. Om plaatselijke ondernemers niet in de wielen te rijden, worden geen reparaties gedaan aan fietsen en kleding.

Computerproblemen

Ook aspirant-vrijwilligers zijn iedere derde zaterdag van de maand welkom in het Koetshuis. De volgende maand is er ook aandacht voor computerproblemen. Voor de deskundigheid wordt dan gezorgd door de Senioren Computer Club Biddinghuizen.