Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Leden ATC Dronten kiezen bijna unaniem voor padelbanen

Sport

DRONTEN - De leden van tennisvereniging ATC hebben gisteravond vrijwel unaniem gestemd voor de aanleg van twee padelbanen op het complex aan de Educalaan. Het bestuur kreeg mandaat om hiervoor 110.000 euro uit te trekken.

Van de 64 aanwezige leden en 23 leden die schriftelijk hadden gestemd waren er slechts vier tegen de aanleg van de padelbanen. Daarmee zette de ledenvergadering het licht op groen voor een nieuwe tak van sport, een kruising van tennis en squash.

Tiende baan

Voorzitter Ate Veenstra vertelt dat ATC aan de Educalaan een complex heeft met negen tennisbanen: ,,Een jaar of tien geleden hadden we zo’n duizend leden. Omdat de tennisbond uitgaat van 100 leden per tennisbaan, zijn er in die tijd plannen gemaakt voor een tiende baan.’’

Terwijl de vergunningen binnen waren en de aanleg kon beginnen, begon het ledenaantal te dalen. ,,Dat is een landelijke tendens’’, legt de voorzitter uit, ,,Momenteel zijn er nog 600 leden en is er geen behoefte meer aan die tiende baan.’’

Rendabel

Om meer mensen bij de vereniging te betrekken en het complex rendabel te houden, is het bestuur op zoek gegaan naar nieuwe kansen. Daarbij is men uitgekomen bij de padelsport.

ATC heeft de tennisbanen in eigen beheer en ook de aanleg van de padelbanen wordt uit eigen zak bekostigd. De 9 tennisbanen blijven gewoon intact en het bestuur heeft een systeem bedacht, waarbij de tennisleden niet extra hoeven te betalen voor de nieuwe padelafdeling. Ondanks de forse uitgave van naar schatting 110.000 euro hadden de meeste leden er dan ook geen bezwaar tegen.