Vahid Dizdarevic
Vahid Dizdarevic ©maartenheijenk.nl

Boswachter: Dronterlandrun buiten broedseizoen geen probleem

Sport

DRONTEN - Boswachter Vahid Dizdarevic van het Wisentbos erkent dat hij er met de Stichting Dronterland Survival niet is uitgekomen voor de Dronterlandrun van 2016. Het grootste probleem is volgens de boswachter dat de stichting het evenement in mei wil organiseren.

,,We zijn in gesprek geweest en wij hebben wat randvoorwaarden gesteld’’, legt Dizdarevic uit, ,,Het ging met name over de plek waar zij door het water willen. Daar zitten broedvogels en het evenement vindt plaats middenin het broedseizoen. Wij hebben een alternatief aangegeven waar ze wel gebruik konden maken van het water, maar dat vonden zij niet interessant genoeg.’’

Bestaande paden

Het bos- en natuurbeheer staat bij de medewerker van Staatsbosbeheer voorop. De boswachter heeft er ook moeite mee dat er tijdens het broedseizoen door bosvakken wordt gelopen in plaats van over bestaande paden en dat er 10 tot 15 meter hoge hindernissen worden gebouwd vlakbij die bosvakken.

,,Ook daarvoor hebben wij alternatieven aangegeven, maar blijkbaar konden zij geen parcours maken dat aantrekkelijk genoeg is voor de deelnemers’’, aldus de boswachter.

Voorzitter Olaf van Dijk van de Dronterlandrun heeft begrip voor het standpunt van Staatsbosbeheer. Hij ziet het echter niet zitten om dezelfde paden te gebruiken als de toeschouwers en andere bezoekers van het bos. De organisatie is bang dat de verschillende gebruikers elkaar dan in de weg lopen en dat dit tot ongelukken leidt.

Buiten het broedseizoen

Vahid Dizdarevic hoopt dat hij volgend seizoen wel tot een akkoord met de Dronterlandrun kan komen. Dè oplossing is wat hem betreft het verplaatsen van het evenement naar een ander seizoen: ,,Wij werken ook mee aan de Mud Masters in Biddinghuizen. Dat is in september en dan loop je veel minder risico op verstoring. Als het buiten het broedseizoen zou gebeuren, levert het parcours van het afgelopen jaar wat ons betreft geen bezwaar op.’’

Lees ook: