Bushalte bij De tas.
Bushalte bij De tas. ©maartenheijenk.nl

Bushaltes Biddinghuizen worden voor de zomer verplaatst

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De bushaltes bij seniorencomplex De Tas in Biddinghuizen worden in de eerste helft van dit jaar verplaatst naar het gedeelte tussen de rotonde en de stoplichten aan de Swifterweg.

De bushaltes aan De Baan leveren volgens de gemeente gevaar op voor overstekende schoolkinderen. Dorpsbelangen is het daarmee eens, maar heeft zich verzet tegen verplaatsing naar de Swifterweg. Het dorp vindt dat de haltes nu te ver buiten het dorp komen te liggen.

De gemeente heeft vorig jaar echter besloten de verplaatsing toch door te voeren. Daarvoor zijn inmiddels wegwerkzaamheden aan de Swifterweg uitgevoerd, maar de bushaltes zelf zijn nog niet verplaatst. De VVD vroeg zich af wanneer dat gaat gebeuren en waarom alle werkzaamheden niet in één keer zijn uitgevoerd.

Wethouder Nico Verlaan antwoordde dat er een vertraging is ontstaan in het werk, waardoor de aanbesteding opnieuw moest. Om te voorkomen dat de bermen kapotgereden zouden worden, is de zogenaamde ‘kantverharding’ alvast aangebracht. ,,De verplaatsing van de twee bushaltes staat gepland in de eerste helft van 2016’’, aldus de wethouder.