Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS hervat in Apeldoorns stadion de competitie, zo goed als fitte selectie

Sport

BIDDINGHUIZEN ā€“ In de derde klasse B gaan de voetballers van BAS uit Biddinghuizen voor de derde keer in 2016 de competitie proberen te hervatten. Tweemaal eerder werd een wedstrijd afgelast, ditmaal wacht een uitwedstrijd bij AGOVV in Apeldoorn.

De tegenstander van BAS speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Berg & Bos. Bij de pure voetballiefhebber gaat er bij die naam vast en zeker een lampje branden. Inderdaad, de Biddinghuizenaren spelen zaterdag in het stadion van de voormalige proftak van AGOVV Apeldoorn.

Pittige tegenstander
In AGOVV treft BAS een tegenstander van formaat. Eerder dit seizoen werd die ploeg ternauwernood op 1-1 gehouden en ook in het verdere verloop van de competitie doet AGOVV het prima. Na veertien wedstrijden staan de Apeldoorners op een keurige tweede positie, terwijl BAS zichzelf terugvindt op een elfde plaats. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twaalf punten.

Selectie op orde
Binnen de selectie van de Biddinghuizenaren zijn vrijwel alle spelers fit. Stefan Timmerman is inmiddels weer speelklaar en ook doelman Sander Westdijk is gereed om de strijd aan te gaan. Hij viel vorige week bij Zalk nog uit met een kuitblessure, maar is zaterdag gewoon van de partij. Nabil Essaddouqi lijkt het treffen in Apeldoorn nog wel aan zich voorbij te moeten laten gaan.

De wedstrijd in Apeldoorn begint zaterdagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Petersen.

Overige wedstrijden

14.30 uur PKC ā€™83 - asv Dronten

14.30 uur Reaal Dronten - Kampen

15.00 uur Swift ā€™64 - Zwolsche Boys


Voorbeschouwing Reaal Dronten - vv Kampen door Klaas Huisman (Reaal Dronten):Deze zaterdag staat de beladen en veelbesproken streekderby Reaal Dronten - vv Kampen op het programma.
Wij heten onze gasten ( Bestuur, spelers & supporters ) uit Kampen van harte welkom op sportpark De Munten.
De eerste wedstrijd in Kampen werd destijds met 2-3 gewonnen en betekende tevens de allereerste overwinning voor de rood zwarte duivels. Nadat de Kampenaren via Kevin Veger op voorsprong waren gekomen scoorde Danny Mol met een droge kopbal de gelijkmaker.
In de tweede helft zorgde opnieuw Kevin Veger voor de 2-1 voorsprong voor de Kampenaren, maar in de slotfase zorgden Remco Drenth ( een venijnig schot ) en Marc Otten ( intikker ) voor de eerste overwinning voor Reaal Dronten.

Onze tegenstander vv Kampen staat met 18 punten uit 13 wedstrijden op een 8e plek in de vierde klasse C.
De Kampenaren wisten tot nu toe vijf keer te winnen, speelden drie keer gelijk en verloren vijf wedstrijden met een doelsaldo van 32 voor en 27 tegen.
De Blauwe Buffels hebben een gevaarlijke counterploeg en is een uiterst moeilijk te bespelen stugge en fysiek sterke ploeg.
In de uitwedstrijden bij sv Zalk, VSW en EDON pakte vv Kampen verrassend de volle buit.
De topscorers bij vv Kampen zijn Revelino Sabono en Kevin Veger met respectievelijk 14 en 7 doelpunten achter hun naam.
Met de oudgedienden Sander Dresens, Revelino Sabono, Ricardo Maurer, Nahit Erbilici en Max van Moll heeft vv Kampen veel routine en ervaring binnen de lijnen.
Vorig seizoen eindigde vv Kampen op een 8e plek in de 4e klasse C met 25 punten uit 24 wedstrijden

De rood zwarte duivels staan met 20 punten uit 14 wedstrijden op een 7e plek in de vierde klasse C.
Er werden tot nu toe zes wedstrijden gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en er gingen zes wedstrijden verloren met een doelsaldo van 36 voor en 30 tegen.
Twee weken geleden boekte Reaal Dronten in allerlaatste minuut een zwaarbevochten 2-3 overwinning bij het Zwolse CSV'28.
Het zit wel goed met de trainingsopkomst bij Reaal Dronten en iedereen is zich er goed van doordrongen dat er nog iets meer in het vat zit.
Toch zal het team meer als een eenheid moeten gaan acteren en wordt het tijd om een andere weg in te slaan.
De kernwoorden tot het succes zijn de onderlinge acceptatie, communicatie, duidelijkheid, vriendschappen, openheid en de bereidheid voor elkaar te willen werken.
Zodra het team zich door dit proces gaat doorontwikkelen kan het aansluiting krijgen met de subtop van de vierde klasse, maar er is nog een lange weg te gaan.
Trainer Henk Posthuma kan helaas geen beroep doen op de geblesseerde spelers Ayrton Neijenhuis en Marc Otten.
Beide spelers kampen met knieblessures en zijn voorlopig niet inzetbaar, maar alle overige spelers ogen fit en speelklaar.
Deze week trainde ook Danny de Busser weer volop mee met de groep waardoor er zaterdag 16 spelers inzetbaar zullen zijn.

De voetbalclub vv Kampen staat voor sportief, ambitieus en samen en maakte in 2010 de ommezwaai van een zondag naar een zaterdagclub.
Beide clubs kennen elkaar goed want in de zondagperiode kwamen vv Kampen en Reaal Dronten elkaar regelmatig tegen in de 6e klasse.
In 2012 besloot ook Reaal Dronten met het prestatievoetbal naar de zaterdag over te stappen en sindsdien komen beide clubs elkaar in de 4e klasse C opnieuw tegen.
Beide clubs zijn nog wel met recreatievoetbal actief op de zondag, maar de echte sportieve ambities liggen nu op de zaterdag.
In het seizoen 2012-2013 kwamen vv Kampen en Reaal Dronten elkaar voor het eerst in de 4e klasse C tegen.
In Dronten gingen de Reaalisten met 4-8 onderuit, maar in Kampen volgde revanche en werd er met 2-8 gewonnen.
Vorig seizoen eindigde het duel in Dronten in een 1-1 gelijkspel terwijl de Reaalisten in Kampen met 2-3 wisten te winnen.

De voetbalclub vv Kampen werd op 4 augustus 1938 als zondagclub in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
Op het clublogo staat de oude stadspoort en de club is met amper 200 leden het kleinere broertje van de grote clubs DOS Kampen, Go Ahead Kampen & KHC Kampen.
Deze kleine broertje heeft geen jeugdafdeling en is met slechts drie seniorenteams op de zaterdag en twee recreatieteams op de zondag actief.

De wedstrijd Reaal Dronten - vv Kampen begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.
Voorafgaand speelt om 12:00 uur het 2e elftal van Reaal Dronten de dorpsderby tegen asv Dronten 5.
Wij wensen iedereen een spannende voetbalzaterdag toe op De Munten.

Hieronder de voorspellingen voor de vierde klasse C:

Reaal Dronten - vv Kampen
tussen de nummers 7 en 8.
In Kampen werd het eerder een 2-3 overwinning voor Reaal Dronten.
Een spannende streekderby tussen twee oude bekenden.
Reaal moet op zijn hoede zijn voor het fysiek sterke en stugge vv Kampen, maar een overwinning is mogelijk! Een 1.

VSW Windesheim - Olympia'28 Hasselt tussen de nummers 13 en 1.
Er zitten maar liefst 30 punten verschil tussen de koploper en de nummer dertien.
In Hasselt werd het eerder een ruime 8-0 voor Olympia en de voorspelling is nu dan ook dat Olympia deze wedstrijd eenvoudig gaat winnen. Een 2.

Swift'64 - Zwolsche Boys tussen de nummers 2 en 5.
De nummer twee staat al op 12 punten voorsprong op de nummer vijf.
In Zwolle werd het eerder 2-3 voor de witte spoken uit Swifterbant.
Het gaat een lastig middagje worden voor de Zwolsche Boys en onze oud spits Yusuf Erdem want Swift verkeert in een bloedvorm.
Vorige week won Swift in een oefenwedstrijd met 0-2 bij derdeklasser Zwart Wit'63. De witte spoken hunkeren naar promotie. Een 1.

Batavia'90 Lelystad - EDON Zwolle tussen de nummers 3 en 4.
De Lelystedelingen lijken weer op de weg terug naar de 0-2 winst bij de Zwolsche Boys. De Bataven hebben nog wat goed te maken en staan maar op slechts vijf punten voorsprong op EDON.
Gaat het team van Andre Kemper en Barry Kamphorst nog een rol van betekenis spelen? Wij denken van wel!!!! Een 1.

's-Heerenbroek - vv Wilsum tussen de nummers 11 en 9.
In Wilsum wisten de Oranje hemden de eerste IJsselstreekderby met 2-1 te winnen. Er zitten maar slechts drie punten tussen beide teams en Wilsum moet op zijn hoede zijn bij de groen zwarte cowboy's. Een 3.

sv Zalk - CSV'28 Zwolle tussen de nummers 6 en 10.
In Zwolle werd het eerder een 1-2 overwinning voor Zalk.
De geel zwarte kanaries ruiken aansluiting met de subtop. Een 1.

HTC Zwolle - vv Wijthmen tussen de nummers 12 en 14.
Een duel in de onderste regionen van de vierde klasse C.
In Wijthmen werd het eerder een 1-3 overwinning voor HTC, maar de laatste wedstrijden sprokkelen de rood witten hun puntjes bij elkaar.
Het zal mij niet verbazen of vv Wijthmen gaat voor een stuntje zorgen bij HTC in Zwolle. Een 2.