Afbeelding
Gejanne

Brons voor Gejanne Lussenburg

Sport

Brons voor Gejanne Lussenburg tijdens NK meerkamp

Op zondag 14 februari werd het Nederlands Kampioenschappen Meerkamp en Masters gehouden in het Omnisport te Apeldoorn. Voor de meerkamp kwam Drontenaar Gejanne Lussenburg uit voor AV Isala'96 te Kampen.

Bij het eerste onderdeel, de 60 meter horden liep Gejanne naar een tijd van 9.08 seconden. Daarna kwam het hoogspringen aan de orde. Met een knappe hoogte van 1.68 meter sprong Gejanne net iets onder haar PR. Goed voor een derde plaats. Het derde onderdeel was het kogelstoten. Gejanne stootte naar een knappe afstand van 11.73m.

Het vierde onderdeel was het verspringen. Gejanne kwam tot een redelijke 5.52. Na 4 onderdelen stond ze op de 3e plaats in het klassement. Het kwam dus aan op de afsluitende 800 meter. En er werd hard gelopen vanaf begin af aan. Gejanne had een missie en dat was zilver, dus een gat slaan van circa 10 seconden. De eerste twee ronden gingen snel, echter daarna kwam de man met de hamer. Gejanne werkte de 800 af in 2.25,53. In totaal pakte Gejanne 3822 punten en behaalde hiermee het brons.

Voor uitslagen : www.atletiek.nl/liveresults