Afbeelding

Uitvoering Amor Musae staat in het teken van Afrika

Swifterbant

SWIFTERBANT - De jaarlijkse uitvoering van Amor Musae staat in het teken van Afrika. De avond van de muziekvereniging wordt gehouden op vrijdag 11 maart om 19.30 uur in De Hoeksteen in Swifterbant.

Het openingsnummer Waka Waka van Shakira wordt gebracht door de hele vereniging, die op dit moment bestaat uit 80 leden.

Dinja Uil

De twirlgroepen hebben hard getraind om het publiek iets moois te laten zien in fleurige kleding die past bij het thema. De twirlsters deden het afgelopen jaar mee met het NK van de KNMO, waar Anne Derks op de eerste plaats eindigde. De vereniging neemt tijdens de uitvoering na 25 jaar afscheid van instructrice Dinja Uil-van der Kroft. Haar opvolgster is Sjera Dijkstra.

De malletband onder leiding van Ciska Terpstra speelt onder andere nummers van Toto en Eddy Grant. Tevens brengen zij een slagwerkstuk waar de trommels op Japanse manier bespeeld worden. De jeugdmalletband laat ook van zich horen.

Brassband

Bij de brassband onder leiding van Martijn de Lange-Duijster zijn op het moment drie groepen actief: de jeugd, de startgroep en de brassband. Voor de startgroep is het ‘t eerste grote optreden. Ook spelen ze nog een stukje samen met de jeugd. De jeugd maakt deze avond een muzikale tocht door de woestijn. De brassband speelt onder andere de muziek van de film ‘Out of Africa’.

Diverse leden worden deze avond in het zonnetje gezet wegens speciale verdiensten. Als laatste onderdeel is er de traditionele afsluiting door de hele vereniging, deze keer met muziek van Van McCoy.