Zo'n dertig belangstellenden bezochten gisteren de inloopavond van de provincie.
Zo'n dertig belangstellenden bezochten gisteren de inloopavond van de provincie. ©maartenheijenk.nl

Swifterbant wil betrokken worden bij inrichting rotonde

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er komt een nieuwe rotonde De Kolk / De Poort / Dronterringweg. Swifterbant wil betrokken worden bij de inrichting van die gezichtsbepalende rotonde bij de entree van het dorp, zo liet voorzitter Frank Manders van de winkeliersvereniging gisteren weten aan de provincie.

De provincie Flevoland hield gisteravond een inloop in kerkcentrum De Hoeksteen, waar belangstellenden op de hoogte werden gesteld van de werkzaamheden aan de Dronterringweg.

De voorzitter van de winkeliersvereniging kon zich vinden in de aanleg van de rotonde: ,,Prima, het moet toch een keer gebeuren. En met de bypass is zoveel mogelijk geprobeerd om het tankstation en de winkels bereikbaar te houden.’’

Inrichting

,,Wel willen wij als winkels graag betrokken worden en inspraak hebben bij de inrichting van de rotonde zelf’’, voegde Manders eraan toe.

Projectleider Gerrit Bos van de provincie vertelt desgevraagd dat het inderdaad de bedoeling is om het dorp bij de plannen voor de inrichting te betrekken: ,,Het is nog niet bekend wat er op het midden komt, dat gaan we doen in samenwerking met het dorp. Het moet iets markants worden en wij hebben er de financiën voor om samen met het dorp iets te maken.’’

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden