Patrick Posthuma
Patrick Posthuma Ā©maartenheijenk.nl

Swift ā€˜64 is niet als Feyenoord: ā€œDaar zijn we druk mee bezig geweestā€

Sport

SWIFTERBANT ā€“ Je kan als kampioenskandidaat slecht uit de winterstop komen. Het schoolvoorbeeld komt uit de eredivisie, waar Feyenoord in zes wedstrijden alle kansen in de prullenbak gooide. Vierdeklasser Swift heeft geleerd van die situatie.

ā€œJe ziet maar hoe het ook kan lopenā€, begint hoofdtrainer Patrick Posthuma. ā€œFeyenoord stond derde, komt uit de winterstop en gooit vervolgens alles weg. En zo zijn er nog wel wat voorbeelden, ook in het amateurvoetbal. We zijn er druk mee bezig geweest om dat te voorkomen.ā€

Die missie lijkt in ieder geval geslaagd. Na een goed trainingskamp in Spanje speelde Swift in oefenwedstrijden prima mee met tweede- en derdeklassers. Vervolgens hervatte het de competitie met een 3-0 overwinning op Zwolsche Boys. ā€œWe zijn lekker uit de winterstop gekomen. Niet alleen waren de resultaten prima, maar we hebben ook goede wedstrijden gespeeldā€, weet Posthuma.

Periodetitel
De hervatting kan zaterdagmiddag direct een glanzend randje krijgen. Mocht Swift op bezoek bij laagvlieger Wijthmen weten te winnen, dan grijpt het de periodetitel. Een kans die ze in Swifterbant niet aan zich voorbij willen laten gaan. ā€œAls je een prijs kan winnen, dan moet je dat niet nalaten en het met beide handen aanpakken. Het is voor de jongens ook een beloning voor de manier waarop we bezig zijn.ā€

Een periodetitel is echter leuk en dat wordt ook zeker gevierd, maar de blik is gericht op meer. ā€œIn augustus hebben we gezegd dat we willen promoveren. Met een periodetitel heb je in ieder geval nacompetitie. Maar we staan bovenaan en als je er zo dichtbij bent, dan moet je er ook voor gaan. Als we de periode winnen is het tijd voor ontspanning, maar daarna gaan we gewoon weer door.ā€

Menno Seinen mist duels
In Wijthmen kan Posthuma niet beschikken over eerste doelman Menno Seinen. Hij is niet aanwezig en mist ook de topper van volgende week tegen Batavia ā€™90. ā€œWe hebben een goede tweede- en derde doelman, daar maak ik me geen zorgen om. Voor de rest zijn we zo goed als compleet.ā€ Het duel tussen Wijthmen en Swift ā€™64 begint zaterdag om 14.30 uur.

Overige wedstrijden

14.30 uur Omlandia - asv Dronten

14.30 uur BAS - Otterlo

14.30 uur Reaal Dronten - HTC


Voorbeschouwing Reaal Dronten - HTC Zwolle door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Als de weergoden meewerken komen de Reaalisten zaterdagmiddag in actie tegen de Holtenbroek Tuinders Combinatie uit Zwolle afgekort HTC.
De grasmat van Reaal Dronten heeft het de afgelopen week zwaar te verduren gehad, maar als het zaterdag meevalt met de regen kan er waarschijnlijk gewoon worden afgetrapt in de Reaal Arena.
Wij heten onze gasten ( spelers, bestuur & supporters van HTC ) van harte welkom op sportpark De Munten te Dronten West.

Ondanks de teleurstellende 0-0 tegen Kampen blijven de Reaalisten gefocussed op de vierde plek want het verschil met de nummer vier EDON bedraagt slechts zes punten met nog 11 wedstrijden te spelen.
Er is nog steeds van alles mogelijk in de subtop van de vierde klasse C.
Tegen Kampen wisten de duivels vele kansen te creeeren, maar zat het niet mee in de afwerking. Dit zal absoluut beter moeten tegen HTC.
Trainer Henk Posthuma zal er alles aandoen om zijn manschappen weer op scherp te zetten, maar kan helaas nog geen beroep doen op Marc Otten & Ayrton Neijenhuis want beide spelers zijn voorlopig nog niet inzetbaar.
Alle overige 16 spelers zijn wedstrijdfit en inzetbaar tegen HTC.

De heenwedstrijd in Zwolle ging destijds volsterkt onnodig met 3-2 verloren.
Nadat Daan Wissink HTC op een 1-0 voorsprong had gebracht zorgden Remco Drenth ( kopbal ) & Danny Mol ( schuivertje ) voor de 1-2 voorsprong voor Reaal Dronten.
De Drontenaren leken door te drukken, maar kregen in de snelle omschakeling door slordige verdedigingsfouten de deksel lelijk op hun neus. Dankzij twee doelpunten van Iljas Baltes wist HTC deze wedstrijd alsnog met 3-2 te winnen.

Het wil dit seizoen niet vlotten met HTC Zwolle want de Zwollenaren staan met slechts 13 punten uit 16 wedstrijden op een 12e plek in de 4e klasse C.
De Zwollenaren wisten tot nu toe vier wedstrijden te winnen, speelden 1 keer gelijk en verloren maar liefst 11 wedstrijden met een doelsaldo van 19 voor en 44 tegen.
Vorige week liet HTC zich thuis lelijk verrassen door met 1-2 van de rode lantaarndrager vv Wijthmen te verliezen.
Op papier een gemakkelijke tegenstander voor Reaal Dronten, maar ondanks de lage klassering van HTC zal Reaal Dronten goed op zijn hoede moeten zijn want vorig seizoen ging de thuiswedstrijd verrassend met 1-2 verloren.
Voor Reaal scoorde toen Niek Bakker het doelpunt maar dankzij de doelpunten van Auke vd Meer en Daan Wissink gingen de punten toen mee naar Zwolle.

De voetbalclub HTC staat voor Holtenbroek Tuinders Combinatie en werd op 27 Juni 1947 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
HTC Zwolle staat voor meer dan voetbal alleen en heeft met zijn 500 leden een sociale wijkfunctie in Zwolle Noord.
De club speelt zijn thuiswedstrijden op het multifunctionele sportpark De Pelikaan en was destijds omringd met volkstuintjes.
Het ultramoderne sportpark De Pelikaan goldt jarenlang als uitvalsbasis voor de jeugdteams van PEC Zwolle en is een ideale locatie met zijn vele faciliteiten om trainingskampen te beleggen.
Naast het voetbalgebeuren wordt sportpark De Pelikaan ook gebruikt voor korfbal, hockey, tennis, paardrijden, fitness, frisbee en gehandicaptensport.
De club HTC is meer dan alleen voetbal en staat ook bekend om zijn beachsoccer en stichting welzijn voor ouderen en gehandicapten in Zwolle.
De vereniging telt 7 seniorenteams, 15 jeugdteams, een vrouwen en meidenafdeling en heeft gehandicaptenvoetbal hoog in het vaandel staan. Er is ook een afdeling voor recreanten en 40 plussers.

Tot aan 2009 schommelde HTC Zwolle tussen de 2e en 3e klasse.
In de periode 1996 t/m 2001 kwamen de Zwollenaren in de tweede klasse uit en vanaf 2001 t/m 2009 was het een stabiele derde klasser.
In 2009 degradeerde HTC naar de 4e klasse om vervolgens in 2011 weer in de derde klasse terug te keren.
In 2014 degradeerde HTC na drie seizoenen weer terug naar de 4e klasse waar het vorig seizoen op een teleurstellende 11e plek eindigde.

Volgend seizoen staat de oudtrainer van Reaal Dronten Joop van Dijk aan het roer bij HTC Zwolle.

De wedstrijd Reaal Dronten - HTC Zwolle begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.

Hieronder volgen de voorspellingen voor de vierde klasse C:

Reaal Dronten - HTC Zwolle tussen de nummers 7 en 12.
In Zwolle werd het eerder 3-2 voor HTC die vorig seizoen in Dronten verrassend met 1-2 wisten te winnen. Reaal is dus gewaarschuwd!
Het gat met de nummer vier EDON bedraagt inmiddels zes punten dus kunnen de Duivels zich geen puntenverlies meer veroorloven. Een 1.

vv Wijthmen - Swift'64 tussen de nummers 13 en 2.
In Swifterbant werd het eerder een ruime 5-1 overwinning voor Swift'64.
De rood witten hebben door een knappe 1-2 overwinning op HTC de laatste plaats verlaten, maar gaan het zaterdag moeilijk krijgen.
De Witte spoken uit Swifterbant lijken niet meer te stoppen. Een 2.

Olympia'28 Hasselt - 's-Heerenbroek tussen de nummers 1 en 11.
In 's-Heerenbroek behaalde de koploper een eenvoudige 0-7 overwinning.
De verwachting is dat Olympia en Swift'64 tot aan het bittere eind voor het kampioenschap zullen gaan strijden. Een 1.

vv Wilsum - Batavia Lelystad tussen de nummers 8 en 3.
In Lelystad werd het eerder een 2-0 overwinning voor Batavia.
De Blauw Zwarten staan stevig op een derde plek en zullen nu niets meer kado doen. Thuis op de Wijde Blik kan het gaan spoken, maar de kwaliteit zal doorslaggevend zijn. Een 2.

EDON Zwolle - sv Zalk tussen de nummers 4 en 6.
In Zalk werd het destijds verrassend 1-2 voor EDON, maar de geel zwarte kanaries hunkeren naar eerherstel en revanche.
Er zitten vier punten verschil tussen beide teams en een enorme uitdaging voor EDON om die felbegeerde vierde plek vast te houden. Een 3.

CSV'28 Zwolle - Zwolsche Boys tussen de nummers 10 en 6.
In de heenwedstrijd wist CSV'28 verrassend met 3-4 te winnen, maar de laatste weken draait het niet lekker met de Oranje hemden uit Stadshagen.
De Zwolsche Boys kregen een tikje van Swift'64 en gaan tegen CSV'28 op jacht naar eerherstel. Een 2.

vv Kampen - VSW Windesheim tussen de nummers 9 en 14.
In Windesheim wonnen de Kampenaren met 0-5 en ook deze keer hebben de Kampenaren de beste papieren. Een 1.

Ik wens iedereen een spannende en sportieve voetbalzaterdag toe in de vierde klasse C.