De plaatselijke omloop voor junioren en nieuwelingen.
De plaatselijke omloop voor junioren en nieuwelingen. Google Maps

Gedwongen verhuizing Zuiderzeeronde is onbedoeld een meevaller

Sport

DRONTEN - Vanwege de werkzaamheden op het parkeerterrein ‘Steenbergen’ heeft de Zuiderzeeronde dit jaar de start en finish niet op De Oost, maar op De West ter hoogte van sportcentrum De Bever. ,,Eerst baalde ik dat we uit het centrum weg moesten, maar achteraf is het nieuwe parcours misschien wel beter’’, zegt organisator Frans van Varik.

De Zuiderzeeronde is een wielerwedstrijd die wordt gehouden op zaterdag 9 april en wordt georganiseerd door de stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. Het evenement bestaat uit een klassieker voor junioren en nieuwelingen en een ‘rondje om de kerk’ voor amateurs.

Publiek ziet renners 2x

Dat ‘Rondje om de Kerk’ gaat over De West en de straten ten zuiden daarvan. Het betekent dat het publiek de renners twee keer ziet passeren. Dat is precies de reden waarom Van Varik achteraf blij is met de verhuizing naar de nieuwe locatie.

Plaatselijke omloop

De nieuwelingen en junioren rijden vanaf Dronten een grote ronde om Lelystad heen, langs de Bataviahaven. Bij terugkeer volgt er in Dronten een plaatselijke omloop van 18 kilometer. De nieuwelingen rijden deze omloop twee keer en de junioren drie keer.

Ook de route van die plaatselijke omloop is volgens Frans van Varik sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. ,,Toen stond het hele centrum vast. De politie zette alles op slot en wij kregen daar veel kritiek op. Jammer, want uiteindelijk organiseer je het voor de mensen. Ik denk dat het verkeer met dit nieuwe rondje veel minder hinder ondervindt.’’


 Het 'rondje om de kerk' voor de amateurs.