Frans van Varik tijdens de Nederlandse Clubkampioenschappen van vorig jaar.
Frans van Varik tijdens de Nederlandse Clubkampioenschappen van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

Wielerevenement Zuiderzeeronde naarstig op zoek naar lokale invulling

Sport

DRONTEN - De Zuiderzeeronde is een wielerwedstrijd in Dronten, waaraan maar een paar lokale wielrenners meedoen. De organiserende stichting Wielerevenementen De IJsselstreek is op zoek naar mogelijkheden om meer Drontenaren bij het evenement betrekken.

Organisator Frans van Varik piekert zich suf hoe hij hij zijn dorpsgenoten kan enthousiasmeren voor de Zuiderzeeronde. ,,Ik wilde er een skeelerwedstrijd aan verbinden. Volgens mij hebben we daar een prachtig rondje voor. Maar de KNSB wil niet meewerken. De reden? Die weet ik niet.’’

Flevo Delta

Vorig jaar werkte De IJsselstreek samen met atletiekvereniging Flevo Delta bij de organisatie van een hardloopwedstrijd op het wielerparcours. Dat was een eenmalig experiment. ,,Flevo Delta zag er geen heil meer in, die vonden dat ze te weinig deelnemers hadden’’, baalt Van Varik.

Een tweede probleem voor de atletiekvereniging is, dat hardlopers graag exact willen weten hoe ver ze lopen. Vorig jaar moesten er allerlei kunstgrepen uitgehaald worden om tot een parcours van precies tien kilometer te komen. Met het nieuwe rondje van de Zuiderzeeronde zou dat ook dit jaar weer een grote opgave zijn geweest. ,,Jammer’’, vindt Frans van Varik.

Voor de gemeenschap

Nu er geen uitzicht lijkt op hardlopen en skeeleren gaat De IJsselstreek naarstig op zoek naar andere mogelijkheden om lokale deelnemers en publiek naar haar evenement te trekken. ,,Want je doet het voor de gemeenschap.’’