Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Gemeente en GBLT willen zèlf adviseren over WOZ-bezwaarschriften

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten geeft ruim baan aan GBLT om de bewoners te helpen met bezwaarschriften over de WOZ-waarde van hun woning. Medewerkers van GBLT zijn op dinsdag 8 maart om 19 uur aanwezig in het gemeentehuis om vragen over de WOZ-waarde en het indienen van een bezwaarschrift te beantwoorden.

De gemeente Dronten is één van de aandeelhouders van GBLT, dat namens de gemeente de Onroerende Zaak Belasting (OZB) int.

De hoogte van die OZB hangt af van de WOZ-waarde van de woning. Deze WOZ-waarde staat vermeld op de belastingaanslag, die de komende week door GBLT wordt verspreid onder inwoners van de gemeente Dronten.

Bezwaar via website GBLT

De gemeente schrijft in een persbericht dat tegen de WOZ-waarde bezwaar kan worden gemaakt. Het bezwaarschrift kan via de website van GBLT worden ingevuld. ,,Als u aangeeft dat de gegevens met betrekking tot uw eigendom niet kloppen, zal de taxateur een en ander eventueel ter plaatse beoordelen en corrigeren’’, aldus de gemeente, ,,Als blijkt dat een fout is gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, past GBLT dat graag voor u aan.’’

,,Bezwaar maken bij GBLT is altijd gratis’’, vervolgt de gemeente, ,,GBLT handelt alle bezwaarschriften op dezelfde wijze af, en maakt geen onderscheid tussen een bezwaarschrift dat u zelf indient of dat door een bureau of makelaar wordt ingediend.’’

Lees ook:

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden