OFW
OFW ©maartenheijenk.nl

OFW-woningen moeten over 34 jaar energieneutraal zijn

Algemeen

DRONTEN - Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wil in het jaar 2050 een energieneutraal woningbezit hebben. De maatregelen op korte termijn zijn moderniseringen van woningen en het plaatsen van zonnepanelen bij huurders die dit graag willen.

Op de iets langere termijn wordt de buitenschil van woningen goed geïsoleerd en worden waar mogelijk efficiënte installaties en duurzame energieopwekking toegepast.

Geen windmolens elders

De OFW-stakeholders gaven dit voorjaar aan dat energieneutraliteit op of aan de afzonderlijke woningen gerealiseerd moet worden en niet bijvoorbeeld door een windmolen ergens anders. OFW heeft vervolgens samen met Adviesbureau Atriensis een route vastgesteld om te komen tot een energieneutraal woningbezit.

In die route is onder andere ruimte voor het inzetten van energiecoaches. ,,Inmiddels zijn er twee energiecoaches namens de Woonbond actief in Dronten’’, meldt OFW.

Verbrandingstoestellen

Volgens OFW zijn er over twee jaar geen extreem onzuinige woningen meer. ,,OFW heeft nu al geen open verbrandingstoestellen meer in bezit en benadert huurders om open verbrandingstoestellen te verwijderen die eigendom van hen zijn’’, schrijft de corporatie daarover.

Zie ook de website van OFW.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden