Dirk Minne Vis
Dirk Minne Vis Ā©maartenheijenk.nl

NOP troeft Dronten af bij binnenhalen RDW Testcentrum

Algemeen

DRONTEN - Het Testcentrum van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) moet vanwege de uitbreiding van Vliegveld Lelystad weg uit de provinciehoofdstad. Dronten heeft geprobeerd het centrum binnen te halen, maar is voorlopig afgetroefd door de Noordoostpolder. Het RDW vindt daar betere voorzieningen.

Het Rijk is eigendom van het RDW Testcentrum en wethouder Dirk Minne Vis zei vanavond in antwoord op vragen van de CDA-fractie dat Dronten aanvankelijk niet op de ā€˜longlistā€™ van de rijksoverheid stond. Op aandringen van de gemeente Dronten zijn er toch gesprekken gevoerd en volgens Vis was het Rijk uiteindelijk ā€œzeer geĆÆnteresseerdā€.

De gemeente had een locatie in gedachten bij bedrijventerrein Poort van Dronten, achter de toekomstige fabriek van Fresh-Care. ,,Een mooie plek, die bovendien al eigendom is van het Rijkā€™ā€™, aldus de wethouder, ,,We dachten een mooi aanbod te hebben gedaan. En dat vonden zij ook.ā€™ā€™

Stille locatie

Inmiddels is het oog van het Rijk echter op de terreinen van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) bij Marknesse in de Noordoostpolder gevallen. Daar treft het RDW een stille locatie, goed geschikt voor geluidstesten, terwijl het terrein in Dronten juist vlakbij de spoorlijn ligt. In Marknesse kan het Testcentrum bovendien gebruikmaken van bestaande laboratoria.

,,Jammer voor Dronten, mooi voor de Noordoostpolderā€™ā€™, berustte wethouder Vis.

ANWB Drivers Academy

Eerder vandaag maakte Omroep Flevoland al bekend dat de door het CDA gewenste komst van ANWB Drivers Academy niet doorgaat. De ANWB stoot het eigen testcentrum af.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 11 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 12 uur geleden