©maartenheijenk.nl

Gehavend Reaal Dronten boekt moeiteloze overwinning

DRONTEN – Personele problemen, daardoor een gewijzigde opstelling, maar drie keurige punten. Reaal Dronten wint zaterdag met 4-1 van Wilsum en doet daarmee wat het moet doen: in het spoor van nummer vier Edon komen.

Het leek zaterdag een moeilijke opgave te worden voor de Drontense vierdeklasser. In de week voorafgaand aan het treffen met Wilsum kampte trainer Henk Posthuma met een waslijst aan afwezigen. Aanvoerder Stefan Wermers geblesseerd, zijn kompaan Will van der Zande niet van de partij en ook Ruben Geerts niet binnen de lijnen. Zodoende startten Remco Drenth en Nick Hoekman bijvoorbeeld als centrale verdedigers.

Openingstreffer Dolman
In totaal zeven mankementen, maar dat deerde Reaal zaterdag niet. Over vrijwel de gehele wedstrijd was de ploeg de betere. Voor de rust zorgde het overwicht voor een 1-0 voorsprong. Niels Willems bediende op fraaie wijze Kevin Dolman en hij schoof de bal koeltjes binnen.

De openingstreffer werd na de rust gevolgd door nog drie Reaal-goals. Wilsum-speler Diederik Folkers tekende nog wel snel voor de 1-1, maar vervolgens stelde Reaal orde op zaken. Op weergaloze wijze maakte Jeffrey van den Brakel de 2-1 en A-junior bekroonde zijn optreden met het derde Drontense doelpunt.

Aanhaken
Dat was echter nog niet genoeg, want ook Danny Mol pikte zijn doelpunt nog mee. Danny de Busser bediende hem en Mol kopte de 4-1 eindstand op de borden. Daarmee haakt Reaal weer enigszins aan bij nummer vier Edon. Het verschil bedraagt nu twee punten in het voordeel van de Zwollenaren, die nog wel een wedstrijd tegoed hebben.