Nieuwe evenementen in Dronten: Havenpleinfestival en Lichtjestour

Algemeen

DRONTEN - De stichting STADronten heeft op haar website de evenementenkalender voor dit jaar gepubliceerd. Er zijn zeven evenementen met naast de vaste programma-onderdelen twee nieuwe happenings: het Havenpleinfestival en de Lichtjestour.

Woensdag 27 april: Koningsdag
Traditiegetrouw zijn er deze dag tal van activiteiten in en om het winkelcentrum Suydersee.

Zaterdag 21 mei: Havenpleinfestival
Het Havenplein wordt deze dag oranje gekleurd en er is een optreden van de Nederlandstalige coverband De Mannen van Oranje. Zij zingen Hollandse hits en daarnaast is er veel aandacht voor de Donorstichting.

Zaterdag 11 juni: Clowntjesfeest
Wat begon met een keukentafelgesprek tussen de buurvrouwen Wilma Put-Lakerveld en Alja Contermans is uitgegroeid tot een groot, jaarlijks evenement op het Redeplein. Het Clowntjesfeest viert dit jaar haar zesde editie.

23 - 26 juni: Zandbak Dronten
Het idee voor Zandbak Dronten komt van volleybalvereniging Libero'99. Na enkele beachvolleybaltoernooien op het Havenplein besloten zij het vorig jaar grootser aan te pakken. Dit jaar wordt de tweede editie van dit evenement gehouden. Wederom wordt het Redeplein omgetoverd in een subtropische zandbak met wedstrijden in diverse takken van sport.

28 - 30 oktober: Halloween
Op het Redeplein stond in 2009 voor ’t eerst een groot doolhof, waar de bezoekers de stuipen op het lijf werd gejaagd. Het komend jaar komt dit evenement terug: ,,In combinatie met workshops, kinderschmink en andere griezelactviteiten.’’

Zaterdag 19 november: Sinterklaas
Vanwege de ruimte is het volgens STADronten niet veilig bij de haven en daarom komt Sinterklaas voor het tweede jaar aan in het centrum van Dronten.

Zaterdag 17 december: Lichtjestour
,,In de donkere dagen voor Kerst laten tractoren, landbouwwerktuigen en andere bijzondere mobielen hun lichtje schijnen in de Lichtjestour. Veel agrarische bedrijven in onze gemeente doen mee. Ze vormen een prachtige parade waar je met het hele gezin van kunt genieten.’’ Na afloop is er warme chocolademelk met slagroom of een glas gluhwein bij de horecaondernemers in het centrum.

Bron:
website STADronten.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden