Bibliotheek Dronten viert boekenweek met dictee en Arthur Japin

Cultuur

DRONTEN - De bibliotheek in Dronten viert van 12 tot en met 20 maart de boekenweek. Op woensdag 16 maart wordt het jaarlijkse dictee gehouden samen met het Almere College. Aansluitend is er een lezing van schrijver Arthur Japin.

Het dictee begint om 19.30 uur. ,,Het kan in teamverband met vrienden, familie, buren of collega’s worden geschreven. De winnaar gaat naar huis met de eer en een passende prijs’’, aldus de bibliotheek. De prijsuitreiking van het dictee is na afloop van de lezing van Japin.

Arthur Japin

,,Arthur Japin zal op zijn artistieke en inspirerende wijze vertellen over en voordragen uit zijn nieuwe boek De Gevleugelde'', kondigt de bibliotheek aan.

Japin was aanvankelijk acteur, stopte daar in 1987 mee en ging toen schrijven. In 1996 debuteerde hij met Magonische Verhalen. In 1997 volgde — als resultaat van 10 jaar onderzoek — De zwarte met het witte hart.

In de tussenliggende periode schreef Japin scenario’s, hoorspelen en toneelstukken, waarmee hij diverse literaire prijzen won. In 2000 werden enkele Magonische Verhalen verfilmd. In 2002 verscheen De droom van de leeuw, een grote roman over liefde en verbeelding. In 2003 werd Een schitterend gebrek gepubliceerd, dat het jaar daarop de Libris Literatuur Prijs ontving.

Opgave voor het dictee (tot 10 maart): flevomeerbibliotheek.nl.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden