Verdeling van voedselkratten per dorp.
Verdeling van voedselkratten per dorp. Jaarverslag Voedselbank Dronten

Voedselbank gaat Biddinghuizen speciale aandacht geven

Biddinghuizen

DRONTEN - De Voedselbank Dronten heeft opvallend veel klanten Biddinghuizen, meldt het jaarverslag over 2015. De stijging in dit dorp leidt ertoe dat de Voedselbank dit jaar prioriteit geeft aan de uitgifte in Biddinghuizen.

59% van de voedselpakketten gaat naar inwoners van Dronten, 26% naar inwoners van Biddinghuizen en 15% naar inwoners van Swifterbant. Omdat Dronten 4,5 keer zoveel inwoners heeft als Biddinghuizen, is het aantal gebruikers Biddinghuizen opvallend groot.

Overigens kan de Voedselbank de cijfers niet vergelijken met voorgaande jaren, omdat er niet eerder analyses zijn gedaan.

ZZPā€™ers en ondernemers

Wel constateert het jaarverslag: ,,Zeker is dat seizoensinvloed en de samenstelling van de bevolking meespelen. Maar steeds minder speelt dit laatste de hoofdrol. ZZPā€™ers en ondernemers zijn steeds vaker klant, soms gelukkig kortdurend.ā€™ā€™

Begin 2015 deelde de Voedselbank 120 kratten uit, een jaar later waren dat er 130: ,,Dat betekent een stijging van het aantal klanten van rond 33 personen tot een totaal van rond de 425 personen, waarvan ongeveer 100 kinderen. Tegen het eind van het verslagjaar steeg het aantal kinderen opmerkelijk.ā€™ā€™

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden