Wolfmother, James Blake, Biffy Clyro naar Lowlands

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - De organisatie van Lowlands heeft na Muse nog veertien andere optredens toegevoegd aan het programma voor dit jaar.

Persbericht Lowlands:

Wolfmother

Wolfmother is terug! Wie zijn moeder? In 2005 verbluften deze Australische rockapostelen de liefhebbers van classic rock, stoner, metal en psychrock door al die genres in een ballenbustende debuutplaat te persen, compleet met een liveshow die de schaal van Richter te boven ging.

James Blake

James Blake is de jonge Brit die met zijn gevoelige elektronische liefdesliedjes menig hartje laat smelten. Maar vergis je niet in zijn engelachtige uitstraling en dito stem: live trekt deze tedere geluidskunstenaar je met harde hand de diepte in.

Biffy Clyro

Deze drie jeugdvrienden uit Glasgow spelen al samen sinds 1995 en worden net als een echte Schotse whisky met de tijd alleen maar beter. Hun muzikale brouwsels bestaan uit een flinke dosis alternatieve rock en zijn gedestilleerd uit zweet, emotie en werklust. Hun geluid is uit duizenden herkenbaar en is zowel oprecht als stadionproof.

Travi$ Scott

Deze Amerikaanse rapper/producer bracht zijn debuutalbum vorig jaar uit op Kanye Wests label, wat naast een lading volvette beats een spectaculaire parade aan gastoptredens opleverde. De excentrieke bad boy Scott overtuigt met licht weirde, groots opgezette trap-heavy producties.

Kaytranada

Pas 23 jaar is ‘ie, de Haïtiaans-Canadese superproducer en zonnegod Kaytranda. De fundering voor zijn sets legt hij met hiphopbeats die hij aanvult met een dikke lik soul en aftopt met een smakelijk sausje van alle genres in het muziekspectrum.

Anderson .Paak & The Free Nationals

Tot vorig jaar kenden alleen ingewijde rapliefhebbers de Amerikaan met de hese, doodkalme flow, die zich nadat puntje bij .Paakje kwam als een ware alleskunner ontpopte. .Paak zingt, rapt, drumt, bakt en ritselt de meest uitstekende beats en staat daarnaast ook nog eens live als een Bentley op de planken.

Jack Garratt

Singer/songwriter Jack Garratt doet zijn shows gewoon in zijn dooie uppie, met niet veel meer dan een drumpad, gitaar, mixer en een paar rijen toetsen. Deze grote vriendelijke multitasker met indrukwekkende falsetto schudt breekbare ballads én clubklare bangers uit zijn korte mouwen.

Kamasi Washington

Jazzsaxofonist Kamasi Washington kan aansluiten in galerij der groten. Hij toerde met de livetoetersectie van Snoop Dogg en had een flink aandeel in Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly. De grootste openbaring van 2015 was echter zonder meer Washingtons laatste plaat The Epic, een eerbetoon aan zwarte Amerikaanse muziek dat werd uitgebracht op Flying Lotus’ label Brainfeeder.

Parkway Drive

Deze boze mannen uit Australië steken sinds de release van hun doorbraakalbum uit 2005 met kop en schouders boven het metalcore-maaiveld uit. De afgelopen elf jaar zijn ze door non-stop te touren uitgegroeid tot een stomend strakke rockmachine, die op ieder moment garant staat voor kwaliteitsbeukwerk vanjewelste.

Dua Lipa

De jonge singer/songwriter Dua Lipa is een ster in wording. Lipa’s retecatchy indiepop – check vooral de doorbraaktrack Be The One - spat met volle starpower uit je speakers. En dat klinkt meer als Sia dan Lana, maar vooral als Dua Lipa, de nieuwe it-girl on the block.

RY X

RY X is geen onbekende in Lowlands Paradise. Ook voor deze editie kan hij weer een retourtje Biddinghuizen boeken, dit keer dankzij de langverwachte release van zijn debuut Dawn. Hierop gaat de bevlogen surfer met de hemelse stem terug naar de basis: semi-akoestische, melancholisch uitgeklede sfeerpop om bij en over na te denken.

Thee Oh Sees

Punk, psychedelica, garage, surf, fuzz, rock & roll: Thee Oh Sees live is een brullende tornado van all of the above, waarbij de hyperenergieke publieksmenner frontman John Dwyer geheid de hardste klappers van hun albums over de moshpit jaagt.

Whitney

Deze Amerikaanse band rond de kernleden van Smith Westerns en Unknown Mortal Orchestra haalde op basis van slechts één demotrack de afgelopen editie van Where The Wild Things Are. Dat belooft wat.

Tourist LeMC

Tourist LeMC scoorde vorig jaar een onverwachte hit met Koning Liefde, een in het plat Antwerps gerapte beslommering over het leven en l’amour. Rauwe straatbeats duiken overal in zijn hoopvol geëngageerde nummers op, waarbij reggae en fijnbesnaarde folk de flow warm houden.

De afgelopen paar weken werd onder andere al de komst van Muse, Disclosure, LCD Soundsystem, Hans Teeuwen, The Last Shadow Puppets, Paul Kalkbrenner, Foals, Oscar and the Wolf, Sigur Rós en Eagles Of Death Metal naar Lowlands bekend. Binnenkort komen hier nog ruim 200 bevestigingen bij, van muziek tot dans, theater, film, cabaret, kunst, wetenschap en nog veel meer.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden