Afbeelding
Klaas Huisman

Beslissing scheidsrechter leidt nederlaag asv Dronten in

Sport

DRONTEN - In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende heeft asv Dronten zaterdag met 1-0 verloren van VIBOA. In Winsum bracht een makkelijk gegeven strafschop, die door Marcel Pannekoek werd benut, de beslissing.

Het was zaterdag geen wedstrijd om uitgebreid over naar huis te schrijven. Asv Dronten en VIBOA maakten er vooral een wedstrijd vol strijd van, waarin amper goed werd gevoetbald. Dit had deels te maken met de slechte staat van het Groningse veld, dat voornamelijk gekenmerkt werd door hobbels en kuilen. Moeilijk om goed positiespel op te spelen.

Schwalbe VIBOA
Uiteindelijk was ook één doelpunt beslissend. De Groningers, die in fel gevecht zijn tegen degradatie, kregen kort voor de rust hulp van scheidsrechter Baar. Wouter Bloem ging gretig naar de grond na contact met Dennis van Vuuren, waarop de arbiter besloot om de bal op de stip te leggen. Het buitenkansje werd door Marcel Pannekoek via de paal benut.

Kansjes
In de slotfase van het duel had asv Dronten nog wel een punt over de streep kunnen trekken. De Drontenaren deden een verwoede poging om de gelijkmaker te forceren en kreeg via Jodi de Boer en Jeroen van der Meer nog prima kansen. Een treffer van eerstgenoemde werd geannuleerd wegens buitenspel en Van der Meer kon oog in oog met de doelman niet scoren.

Zo ging asv Dronten in Winsum met 1-0 onderuit en moet het op de ranglijst definitief spelen voor een plek in de subtop. Met 32 punten uit 19 wedstrijden staat asv Dronten op een zevende plaats.

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden