Machiel Werkman
Machiel Werkman ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Reaal Dronten schittert, Danny Mol opnieuw erg belangrijk

DRONTEN – Even leek hij zaterdag niet eens te kunnen starten, maar op het laatste moment werd besloten om Reaal-aanvaller Danny Mol toch te laten beginnen. Het pakte goed uit, want door opnieuw drie goals van zijn hand wonnen de Drontenaren met 8-2 van ’s Heerenbroek.

Reaal Dronten is onderweg naar het bemachtigen van de vierde plaats en niets lijkt hen daarin nog te kunnen stoppen. Na de winterstop is het meer winnen dan verliezen en zelfs een waslijst aan afwezigen kan daar geen verandering in brengen. Ook zaterdag tegen ’s Heerenbroek draaide Reaal op volle toeren, resulterend in een monsterscore.

Mol weer op schot
Reaal had werkelijk geen kind aan het arme ’s Heerenbroek. Na een kwartier opende goalgetter Danny Mol de score en nog voor de rust liep de Drontense formatie uit naar een 4-1 voorsprong. ’s Heerenbroek kwam nog op gelijke hoogte, maar vervolgens waren het Kevin Dolman, Jeffrey van den Brakel en Danny de Busser die voor een marge van drie zorgden.

Slordig begin
De tweede helft kende vanuit Reaal-zijde een slordig begin. ’s Heerenbroek kwam via William Meuleman terug tot 4-2, al bleef het daar ook bij. Danny Mol nam de 5-2 voor zijn rekening en even later kwam ook Van den Brakel voor de tweede keer tot scoren. Niels Willems maakte de zevende Drontense treffer, waarna het slotakkoord voor Mol was. Met een prima kopbal bepaalde hij de eindstand op 8-2.

Reaal Dronten - 's-Heerenbroek 8-2 (verslag Klaas Huisman, Reaal Dronten):

Na een roerig en onstuimige week boekt Reaal Dronten een indrukwekkende en afgetekende 8-2 monsterzege op de groene cowboy's uit 's-Heerenbroek.
Voorafgaand aan deze wedstrijd was onze trainer Henk Posthuma er niet gerust op en was de spanning van zijn gezicht af te lezen.
In de wedstrijdbespreking hield de trainer zijn spelers een echte ouderwetse irritatie en acceptatiespiegel voor.
Iedereen in de kleedkamer werd met deze spiegel geconfronteerd en werd verplicht om hier enkele seconden in te kijken.
Zelfs de pupillen van de week hadden zoiets nog nooit meegemaakt en namen ook even de tijd om in deze mysterieuze spiegel van trainer Henk Posthuma te kijken.
Na een indrukwekkende en emotionele wedstrijdbespreking werden de laatste puntjes op de i gezet en bleek maar weer hoe onze sluwe oude tactische vos dit team op scherp heeft weten te zetten.

De laatste weken wordt Reaal Dronten geteisterd door een blessure en afwezigheidsgolf, maar het is juist bijzonder en typerend hoe dit team met deze tegenslagen omgaat en gewoon de punten blijft pakken.
Nadat de geblesseerde spelers Marc Otten en Will vd Zande zich met zonnecreme extra goed hadden ingesmeerd kon er onder een aangenaam voorjaarszonnetje worden afgetrapt op De Munten.

Gisteravond werd er tijdens een zaalvoetbalwedstrijd een grote overtreding op onze aanvaller Danny Mol gemaakt.
Het goudhaantje van Reaal Dronten meldde zich vanochtend met een gekneusde voet op de club en leek niet te kunnen beginnen.
Trainer Henk Posthuma keek met een zorgelijke blik naar onze verzorger Ricardo Meijer die er alles aandeed om Danny Mol weer speelklaar te kunnen krijgen.
Vlak voor de wedstrijd ging het licht op groen en kreeg Ricardo Meijer een ferme omhelzing van onze opgeluchte trainer.
Het goudhaantje Danny Mol wist deze wedstrijd wederom driemaal te scoren en zijn doelsaldo op te vijzelen tot 14 competitiedoelpunten.

De Reaalisten begonnen fel, fanatiek en ontketend aan deze wedstrijd.
Dit sterke beginoffensief leverde meteen een paar kansen op, maar pogingen van Danny Mol, Kevin Dolman en Danny de Busser gingen naast en over het doel.
Na een splijtende steekbal van Jeffrey vd Brakel werd Danny Mol in stelling gebracht, maar de doelman van 's Heerenbroek bracht redding.

In de 12e minuut lieten de gasten zich voor het eerst voorin zien waarbij een voorzet van Jonno Pruim ternauwernood door Stefan Wermers van de lijn werd gehaald. Kort hierop belandde een harde kopbal van diezelfde Jonno Pruim tot ieders opluchting in het zijnet.
In de 16e minuut kwam Reaal Dronten via een kopbal van het goudhaantje Danny Mol op een 1-0 voorsprong.
Onze sniper had vlak hiervoor een grote kans laten liggen, maar stond bij een corner van Danny de Busser precies op de goede plek om de bal genadeloos via onderkant lat binnen te koppen voor de 1-0.

Na dit doelpunt kende Reaal een mindere en slordige fase waarbij de groene cowboy's enkele plaagstootjes wisten uit te delen.
In de 24e minuut ging de Reaal verdediging kinderlijk in de fout waarbij Jonno Pruim de bal wist te onderscheppen en opzij legde voor de inkomende William Dekker.
Onze doelman stond iets te ver voor zijn doel en werd met een geplaatst boogballetje gepasseerd voor de 1-1 gelijkmaker.

De Red Black Devils lieten het hier niet bij zitten en reageerden furieus na deze onverwachtse 1-1 gelijkmaker.
Nadat een poging van Danny de Busser over het doel zeilde vonden daarna Danny Mol en Yanniqc Neijenhuis de doelman Jelmer Visscher op hun weg.
In de 30e minuut stond Niels Willems met een prachtige steekbal op Kevin Dolman aan de basis van de dikverdiende 2-1 voorsprong.
De afronding van Kevin Dolman was perfect en liet de doelman volstrekt kansloos.
Kort hierop stuurde Jeffrey vd Brakel met een splijtende dieptepass het goudhaantje Danny Mol op avontuur waarbij de doelman van 's Heerenbroek aan de noodrem moest trekken.
Het leverde deze onfortuinlijke doelman een direct rode kaart op waardoor er een wisselspeler van 's Heerenbroek op doel moest staan.
De daaropvolgende vrije trap zou niets opleveren, maar toch had deze rode kaart een enorme invloed op het vervolg van deze wedstrijd.

In de 40e minuut liet de gouden schaar Niels Willems opnieuw zijn grote klasse zien door onze Falling Angel Jeffrey vd Brakel op maat te bedienen. De spits van Reaal Dronten heeft een paar moeilijke weken achter de rug, maar scoorde nu uiterst koelbloedig met een bekeken schuiver de 3-1 voor Reaal Dronten.
In de 42e minuut vond Jeffrey vd Brakel de doelman op zijn weg waarna Danny de Busser in de rebound raak kopte voor de 4-1 voor Reaal.
Vlak voor rust glipte een speler van 's Heerenbroek in overduidelijke buitenspelpositie door de Reaal verdediging waarbij Danny de Busser deze speler uit balans leek te brengen, maar het liep allemaal met een sisser af waardoor wij met een 4-1 voorsprong gingen rusten.

Trainer Henk Posthuma waarschuwde het team voor verslapping en concentratieverlies en gaf de spelers het advies mee om geen kaarten te pakken en deze wedstrijd rustig en controlerend uit te spelen.
De Reaalisten begonnen onrustig en slordig aan de tweede helft waardoor 's Heerenbroek in de 52e minuut met tien man wist terug te komen tot 4-2.
Het was William Meuleman die van defensieve geklungel wist te profiteren door doelman Machiel Werkman in de korte hoek te passeren voor deze 4-2 aansluitingstreffer.
Trainer Henk Posthuma reageerde boos en teleurgesteld op deze tegentreffer en liep alweer naar de kleedkamer om de acceptatiespiegel op te halen.

Bij Reaal namen Nick Hoekman, Stefan Wermers, Lesley Pankl en vooral La enfant Terrible Niels Willems het team nu op sleeptouw.
Er kwamen kansen voor Danny Mol, Jeffrey vd Brakel en Kevin Dolman, maar vizier stond nog niet op scherp.
In de 60e minuut bediende Jeffrey vd Brakel met zijn Magic Feet onze goalhunter Danny Mol die op weergaloze wijze uithaalde voor de 5-2 voorsprong voor de duivels.
In de 70e minuut liet Niels Willems met zijn gouden schaar weer van zich spreken door Jeffrey vd Brakel te bedienen voor de 6-2 voor Reaal.
De afwerking van Jeffrey vd Brakel was om je vingers bij af te likken, maar het allermooiste van deze middag moest nog komen.

Er volgden nog een paar plaagstootjes en speldenprikjes van de groene cowboy's waarbij verdediger Lesley Pankl een heldenrol vertolkte door een inzet van William Dekker van de lijn te halen.
Bij Reaal kende het jeugdtalent Casper Fennema een goede invalbeurt.
In de 85e minuut leek een Reaal aanval via Danny Mol en Jeffrey vd Brakel stuk te lopen waarna de bal plotseling voor de voeten kwam van La Enfant Terrible Niels Willems.
Op weergaloze en onnavolgbare wijze scoorde Niels Willems met een diagonale streep de 7-2 voor Reaal Dronten.

De koek was nog niet op want in de 88e minuut belandde een vrije trap van Niels Willems precies op maat op het hoofd van Danny Mol.
De sniper en mister Caribbean Blue deed zijn naam eer aan door met een strakke kopbal de 8-2 eindstand op het scorebord te zetten.
Dit was tevens het derde doelpunt van topscorer Danny Mol die nu zijn aantal naar 14 doelpunten heeft opgestroefd.
In de slotfase spatte een schot van Nick Hoekman tegen de lat uiteen waarbij de rebound van Danny Mol niets meer zou opleveren.
Het enigste smetje is de gele kaart voor Danny de Busser die hierdoor volgende week is geschorst voor de belangrijke wedstrijd tegen Zalk.
Man of the Match bij Reaal Dronten met vier assists en een weergaloos doelpunt: Niels Willems.

De Reaalisten kunnen met een goed gevoel op deze wedstrijd terugkijken en hebben de vierde plek met veel passie, strijd en inzet verdedigd.
Volgende week wacht de beladen en spannende uitwedstrijd bij directe concurrent sv Zalk.
Dit gaat geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar als iedereen goed in de acceptatie en irritatiespiegel blijft kijken zijn er wel degelijk mogelijkheden voor de rood zwarte duivels.