Afbeelding
Ar Nieuwland

Swift ’64 ‘speelt niet als kampioen’ en verliest topper

Sport

SWIFTERBANT – Winnen van een concurrent in de strijd om de titel, dat was er voor Swift ’64 dit seizoen nog niet bij. Zaterdag kreeg het op bezoek bij Olympia ’28 de laatste kans, maar ook die werd niet verzilverd. In Hasselt eindigde het in 3-2.

Kampioen worden doe je tegen de kleintjes, zo luidt het oud voetbalgezegde. In het geval van Swift ’64 lijkt dat maar wat waar, want in de strijd om de titel won Swift dit seizoen niet een keer van een concurrent. In twee wedstrijden tegen Batavia ’90 pakte de ploeg één punt en ook de ontmoetingen met Olympia leverden slechts één punt op.

Spektakel
De eerste ontmoeting in Swifterbant eindigde doelpuntloos, maar zaterdag was dat wel even anders. Olympia en Swift maakten er een mooi spektakel van, waarin Robbin Posthuma de score opende. Nog voor de rust kwam de stand echter weer in evenwicht en na de rust draaide Olympia de score in haar voordeel.

In twaalf minuten tijd trof Kjelt Bonhof tweemaal doel, waardoor Swift volle bak in de achtervolging moest. Het lukte echter niet meer om het tij te keren. In de slotfase maakte Gino Garos nog wel de aansluitingstreffer, maar het kwam te laat om de gelijkmaker op de borden te krijgen.

“We hebben het nagelaten om een tik uit te delen, door zelf niet te spelen als een kampioen. Volgende week hebben we de kans om ons te revancheren”, stelt trainer Patrick Posthuma via Twitter.