Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Degradatiewedstrijd pur sang levert BAS drie belangrijke punten op

Sport

BIDDINGHUIZEN ā€“ Tien minuten van goed voetbal en een bijbehorend doelpunt zijn voor BAS zaterdag voldoende om drie punten te pakken. Op eigen terrein is de ploeg met 1-0 te sterk voor concurrent Zwart Wit ā€™63.

Een hoop geschreeuw, weinig goed voetbal en heel veel strijd. Dat waren zaterdag de ingrediĆ«nten in het duel tussen BAS en Zwart Wit ā€™63. ā€œHet was een echte vechtwedstrijd, een drama. Maar de wijze waarop interesseerde me vandaag geen reet. Al hebben de jongens dat soms wel heel letterlijk genomenā€, lacht BAS-trainer Bert van den Brink.

Art Drent matchwinner
Wat er daadwerkelijk op het veld plaatsvond, dat nam iedereen in Biddinghuizen na afloop maar voor lief. Een periode van tien goede minuten na de rust was voldoende voor het beslissende doelpunt, gemaakt door gelegenheidsaanvaller Art Drent. En dat leverde de drie o, zo gewenste driepunter op. ā€œHet was blijkbaar voldoendeā€, zegt Van den Brink.

De coach zag dat de basis voor de belangrijke zege werd gelegd in de defensie. ā€œWe hadden het verdedigend echt goed voor elkaar, dat heeft ons er doorheen gesleept. Met Bas Suidgeest, Sven Geling en ook Karst van Dijkā€¦ Zij deden het vandaag geweldig.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 11 uur geleden