Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Zonnetje zorgt voor mooie ambiance bij zoektocht naar de wisent

Cultuur

DRONTEN - De acteurs, zang-, muziek- en dansgroepen die meewerkten aan de zoektocht naar de wisent in het Wisentbos, stonden vorige week nog te repeteren in de natte sneeuw. Dit weekeinde scheen de zon en dat gaf het locatietheater een passende ambiance.

Regisseur Irene Kriek was zondagmiddag blij met de keuze voor het tijdstip van de ‘avontuurlijke theaterroute’. ,,We zouden het eigenlijk vlak voor de kerst doen, maar we hebben het naar de lente getild omdat het dan wat warmer is.’’

Ook zou de voorstelling aanvankelijk in de avonduren plaatsvinden. De verhuizing naar overdag is achteraf goed bevallen: ,,Je hebt nu allerlei mooie doorkijkjes in het bos.’’

‘Mysterieuze zoektocht’

Vijf acteurs leidden zaterdag- en zondagmiddag enkele tientallen bezoekers door het Wisentbos voor een ‘mysterieuze zoektocht’ naar de wisent. Tijdens een wandeling door het bos werd het publiek getrakteerd op verhalen over de wisent en op bijpassende zang-, dans- en muziekoptredens. In totaal werkten er ongeveer 75 mensen mee aan de theaterproductie.

De optredens werden verzorgd door zanggroep Akkoord, harmonie Eendracht en twee dansgroepen: De Meerpaal Academie en Joy-4All. Het publiek kwam de vier groepen onderweg verschillende keren tegen. Gevoegd bij de theatrale verhalen van de amateurtoneelspelers Wim Bok, Jan Willem de Korte, Ans Koopman, Frits Boterman en San Algie werd het publiek gedurende twee uur aangenaam vermaakt.

Applaus

Die vier groepen hadden zich afzonderlijk voorbereid op de beide voorstellingen. ,,Daarna hebben we één keer op locatie gerepeteerd. En vrijdag hebben we alles bij elkaar gegooid en gekeken hoe het werkt’’, blikte de regisseur terug. Zij toonde zich tevreden over de uitvoering. Getuige het applaus na afloop van de verschillende optredens was het publiek het daar van harte mee eens.

De buitenvoorstellingen waren een initiatief van Myriam Cloosterman van het Centrum Amateurkunst Flevoland uit Lelystad.

 Wisentbos
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden